DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

RAVAS introduceert nieuwe generatie nauwkeurig oliedrukweegsysteem voor heftrucks

  • 05/07/2011, Zaltbommel

  • Met de RCS PLUS introduceert RAVAS de nieuwe standaard in de markt voor oliedrukweging op heftrucks.

 

De RCS PLUS is een nauwkeurig en zeer gebruiksvriendelijk hydraulisch weegsysteem, voorzien van moderne technologie voor Bluetooth- en WiFi- communicatie. De opvolger van het in 2007 gelanceerde RCS PLUS systeem is uitgerust met een nieuwe indicator, afgeleid van de iForks indicator. Hierdoor is de gebruiksvriendelijkheid van het systeem sterk verbeterd en beschikt het systeem over een aantal nieuwe functies.

Nauwkeurig wegen op heftrucks met een RCS PLUS

De RCS PLUS weegt door de druk te meten in het hydraulisch hefsysteem van de heftruck, via een temperatuurgecompenseerde sensor op het ventielblok. De RCS PLUS meet tijdens een gecontroleerde daling van de mast een groot aantal malen de oliedruk in het hydraulisch systeem. De software vertaalt deze metingen naar een nauwkeurige gewichtsindicatie van de last op de vorken. De maximale afwijking is 0,2% van de weegcapaciteit. De RCS PLUS is standaard leverbaar met een weegcapaciteit tot 10 ton en optioneel leverbaar tot 30 ton.

De RCS PLUS is zeer geschikt voor controlewegingen vanaf de vorkheftruck, zoals bijvoorbeeld bij goederenaanname, het bepalen van verzendgewichten, het voorkomen van overbelading, inventarisatie, voorraadbeheer etc.

In combinatie met voorbouwapparatuur, zoals bijvoorbeeld een klem of rotator, biedt de RCS PLUS de beste, meest nauwkeurige en goedkoopste oplossing die op de markt verkrijgbaar is. De RCS PLUS is eenvoudig te installeren, zeer makkelijk in gebruik en nagenoeg onderhoudsvrij.

De nieuwe RCS PLUS in het kort:

  • Zeer geschikt voor controlewegingen vanaf de vorkheftruck;
  • Eenvoudig in te bouwen in iedere heftruck, in enkele minuten te calibreren, zeer onderhoudsvriendelijk;
  • Gebruik in combinatie met voorbouwapparatuur;

Nieuwe indicator:

  • De speciale weegtoets bevordert de gebruiksvriendelijkheid en een juiste bediening;
  • Aftelfunctie in het display tijdens de weging;
  • Connectivity: via RS232, printer, Bluetooth of WiFi;
  • Displayverlichting voor optimale leesbaarheid.
Telefoon
Tonen
Adres Toepadweg 7, PO Box 2023
5300 CA  Zaltbommel
Gelderland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)