Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Eind vorig jaar introduceerde Toyota Material Handling Nederland de nieuwe BT Reflex serie reachtrucks. Ondertussen is de serie nu ook gecompleteerd met coldstore cabine-uitvoeringen voor koel- en vrieshuizen en inrijstellingen.

Er zijn op dit moment vijf basismodellen met vijf cabine-uitvoeringen leverbaar. De range bestaat uit reachtrucks met capaciteiten van 1400, 1600, 1800, 2000 en 2500 kg. Zowel de standaard cabine, de kantelcabine en de cabine voor inrijstellingen zijn leverbaar met coldstore-specificaties en met gesloten coldstorecabine.

De BT Reflex reachtrucks met coldstore-specificaties zijn ontworpen voor gebruik bij temperaturen tot -35°C. Voor vrieshuizen wordt vaak de gesloten coldstorecabine gekozen, al dan niet als kantelcabine of cabine voor inrijstellingen. Cabines voor inrijstellingen worden met name gebruikt in vrieshuizen vanwege de vaak hoge opslagdichtheid die dan te behalen is.

Om de hoogste betrouwbaarheid en kwaliteit te garanderen, worden de trucks gebouwd volgens de strenge kwaliteitsnormen van het befaamde Toyota Productie Systeem (TPS) in de ISO 14001 gecertificeerde fabriek van TMHE in Mjölby, Zweden.

De BT Reflex-serie ondersteunt intelligent gebruik van reachtrucks en stelt nieuwe normen als het gaat om veiligheid, productiviteit, duurzaamheid en driveability. Met de introductie van de nieuwe serie werd o.a. een productiviteitsverbetering gerealiseerd door de hogere hef- en daalsnelheid van de mast. En omdat elke bedrijfssituatie anders is, kunnen klanten gebruik maken van de Reflex+ pakketten voor extra voorzieningen op gebied van veiligheid, productiviteit en duurzaamheid afgestemd op hun specifieke bedrijfseisen.

De coldstore-machines hebben naast de bekende kenmerken en eigenschappen van de standaard BT Reflex reachtrucks, onderstaande toevoegingen:

 • Alle schakelaars en elektronische onderdelen zijn ontworpen voor gebruik in koel- en vrieshuizen.
 • De luchttoevoer naar het hydraulisch systeem wordt gefilterd om vochtophoping te voorkomen.
 • Het hydraulisch systeem is gevuld met speciale olie om bestand te zijn tegen de kou.
 • Alle aan de omgeving blootgestelde assen zijn vervaardigd van roestvast staal.
 • Alle gelaste componenten aan hoofd- en chassisdelen worden dubbel gecontroleerd tijdens de productie en kwaliteitscontrole.
 • Alle aan de omgeving blootgestelde onderdelen worden behandeld met Tectyl.

De gesloten coldstore-cabine is leverbaar met onderstaande opties:

 • Elektrisch verwarmde ramen. Een handige voorziening om beslagen ruiten te voorkomen als de truck van een extreem koude naar een ‘warmere' ruimte rijdt.
 • Intercomsysteem voor optimale communicatie met collega's buiten de truck zonder de deur te hoeven openen worden waardoor kostbare warmte ontsnapt.
 • Metalen beschermrek aan binnenzijde van de ruit of, bij open coldstore-cabines, bovenop het beschermdak.
 • Ruitenwissers.
 • Elektrisch verwarmde stoel voor extra comfort, een veel voorkomende optie bij open coldstore-cabines.
 • De afstand tussen de hydraulische bedieningshendels is aan te passen voor gebruik met handschoenen.

Ten opzichte van de voorgaande coldstore-uitvoeringen valt op dat de cabines luxer zijn met een hoog afwerkingsniveau. Het zicht rondom de truck is verder verbeterd door het grotere glasoppervlak en ook het zicht omhoog is perfect door het volledig transparante dak. Bovendien is de restcapaciteit verhoogd en is er optioneel een E-bar en bedieningspaneel met joystick leverbaar.