Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De Radioshuttle is een automatisch palletshuttle systeem gebaseerd op compacte opslagtunnels dat optimaal gebruik maakt van kostbare opslagruimte. Opvallend aan de vierde generatie BT Radioshuttle is de vormgeving met zwarte kunststofpanelen, ontwikkeld voor toepassingen in vochtige omstandigheden. Verder beschikt de shuttle over een display waarop eenvoudig de urenstand, het aantal getelde pallets en foutcodes afleesbaar zijn.

Belangrijkste vernieuwingen
De nieuwe BT Radioshuttle beschikt over Laser Scanning Technology. Door toevoeging van twee SICK scanners aan de voor- en achterzijde, wordt continu de omgeving gescand. Dit om te voorkomen dat iemand die zich in de Radioshuttle tunnel bevindt, aangereden kan worden. De laser scant voortdurend 1,5 m en komt na detectie automatisch tot stilstand. De shuttle geeft een akoestisch signaal af op het moment dat de scanner een potentieel probleem signaleert, waarbij gelijktijdig ook twee lampjes knipperen.

De shuttles zijn ook oppiepbaar en hierdoor snel te traceren. Een groot voordeel in grotere Radioshuttle installaties. De BT Radioshuttle zet met deze veiligheidsvoorzieningen de norm en voldoet hiermee aan de strengste eisen die voor soortgelijke apparatuur in Duitsland gelden. Deze worden gezien als de meest kritische referentie in Europa. Dankzij deze techniek is het nu ook mogelijk om met een palletoverlap tot 200 mm te werken.

De BT Radioshuttle beschikt over een Plug-and-Play ontwerp. De componenten van de shuttle zijn opnieuw ontworpen en eenvoudig uitwisselbaar en vervangbaar. Daarnaast is BT Radioshuttle software voorbereid op integratie met het WMS systeem van de klant, via een optioneel leverbare WLAN voorziening.

Ontwikkeling van de vierde generatie
Bij het ontwikkelen van de nieuwe BT Radioshuttle is rekening gehouden met de belangrijkste klantwensen. Zo beschikt de shuttle nu over functies als Pallet Inventory Function (PIF),

Pre Selective Retrive (PSR), Pre Selective Load-In (PSL) en een shuffle functie aan de laad zijde. De BT Radioshuttle kan zich, zowel in beladen als in onbeladen toestand, met een snelheid van 1,1 m/s door de tunnels verplaatsen.

  • Pallet inventory functie (PIF): de shuttle telt het aantal aanwezige pallets in de tunnels.
  • Pre Selective Retrive (PSR): de shuttle kan opdracht krijgen om bijv. zes pallets naar voren te brengen, zodat de truckbestuurder eenvoudig de producten uit de tunnels kan halen zonder telkens de opdracht aan de shuttle te verzenden.
  • Pre Selective Load-in (PSL): de shuttle kan opdracht krijgen om bijv. tien pallets in te slaan en indien gereed, bij het inlaadpunt te stoppen. Met een conventionele magazijn- of vorkheftruck kunnen pallets worden aangeleverd zonder dat de bestuurder telkens de opdrachten hoeft te geven.
  • Shuffle functie (Load side): de pallets kunnen in de tunnel gereorganiseerd worden zodat de opslagruimte weer optimaal kan worden benut.