Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Bij Dijk Natural Collections heeft men ondanks de crisis de afgelopen jaren niet stilgezeten. De enorme omzetstijging dwong ze om goed naar hun opslag en intern transport te kijken. Een efficiëntere manier van opslag met een nieuwe, passende vloot magazijntrucks verzekert het Gramsbergse bedrijf van een gezonde logistiek..

Dijk Natural Collections is importeur en exporteur van natuurlijke materialen zoals dennenappels, gedroogde takken, droogbloemen, schelpen, mossen en nog veel meer. Het assortiment beslaat ruim 4.000 verschillende producten. Alle tuincentra in Nederlands nemen deze trendy producten af.

De ware kracht van Dijk Natural Collections ligt in het ‘One-stop-shopping' systeem. De kwalitatief hoogwaardige producten komen vanuit de hele wereld. De klant vindt in Gramsbergen alles onder één dak en dat neemt hen een hoop ellende uit handen. Maar liefst 80% van het assortiment is direct leverbaar. In een markt waar trends het assortiment bepalen is dat een absolute must.

Direct uit het assortiment leveren, betekent voor Dijk Natural Collections dat er optimaal gebruik gemaakt moet worden van de beschikbare ruimte. Het conventionele smallegangenmagazijn is uitgebreid met een tussenpad met onderdoorgangen. Op deze manier zijn nog eens enkele honderden palletplaatsen gecreëerd die hard nodig zijn om de stevige groei van het bedrijf aan te kunnen. Dat is een enorme kostenbesparing als je dat afzet tegenover inhuur van externe ruimte. De totale opslagcapaciteit in Gramsbergen beslaat ruim 8.000 palletplaatsen.

De nieuw geleverde BT Vector VCE150A combitruck en de twee BT OP1000SE man-up orderpickers halen het uiterste uit de nieuwe situatie. De BT Vector met draaikop pakt moeiteloos hele pallets uit de stellingen terwijl de magazijnmedewerkers met de nieuwe man-up orderpickers snel en efficiënt producten uit de 7,5 meter hoge stellingen picken.

De pallets die uit de stellingen komen, worden met de vier nieuwe BT LPE200 Orion's naar het expeditiemagazijn gereden alwaar ze klaargemaakt worden voor transport. Per dag is er een maximale palletuitslag van 200 pallets.

Naast de combitruck, twee man-up orderpickers en vier meerijdende pallettrucks werden ook twee BT Levio meelopende pallettrucks, twee BT Lifter handpallettrucks en een occasions BT Reflex reachtruck geleverd. Die laatste truck wordt ingezet in het bulkmagazijn waar slechts enkele keren per week activiteit is. Een occasion truck is bij een lage inzet een uitstekend alternatief voor een nieuwe truck. Het uitgangspunt voor de aanschaf van intern transportmaterieel bij Dijk Natural Collections is de juiste truck op de juiste plaats.

"Als je hard groeit, kan je het niet permitteren om stil te staan", aldus Wim Dijk, oprichter en eigenaar van Dijk Natural Collections. Zo omschrijft hij het belang van de zekerheid die BT trucks en de service van Toyota met zich meebrengen. "Samen met Toyota zijn we tot een oplossing gekomen die op alle fronten goed voor ons uitpakt. Ook prijs/kwaliteitverhouding heeft hierin een belangrijke rol gespeeld."