Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Logistiek dienstverlener Simon Loos bv opent begin 2010 een zeer modern distributiecentrum in Tiel. Op bedrijventerrein Medel, dat strategisch aan het knooppunt A2/A15 ligt, wordt nu de laatste hand gelegd aan de 33.000 m2 opslag, waarin vanaf januari ruim 45.000 pallets plaats kunnen krijgen. Met nog eens 13.000 palletplaatsen vanaf medio 2010 biedt Warehouse Medel een enorme capaciteit aan opslag- en VAL-activiteiten.

Om haar verregaande logistieke dienstverlening op grote schaal mogelijk te maken, werkt Simon Loos samen met magazijninrichter Nedcon BV en vorkheftruck- en magazijntruckleverancier Toyota Material Handling Nederland. Met de expertise van beide leveranciers is invulling gegeven aan de inrichting en realisatie van het innovatieve smallegangenmagazijn.

Voor de inhouse verplaatsingen wordt gebruik gemaakt van BT combitrucks van het type VCE150A. Met deze geavanceerde heftrucks kan snel en moeiteloos worden gemanoeuvreerd. In de vloer komen inductielijnen te liggen, die de trucks met inductiesensoren automatisch door de gangen sturen. De chauffeur van de truck hoeft alleen nog de snelheid en hoogte te bepalen.

Verder wordt er gebruik gemaakt van een vernieuwend warehouseconcept waarbij goederen in het overslaggebied in kopvakken van de magazijnstellingen worden geplaatst en gehaald. Deze speciaal door Nedcon ontworpen T-bone constructie zorgt ervoor dat er significant minder interne vervoersbewegingen nodig zijn en goederen met korte en snelle bewegingen geplaatst kunnen worden.

Met de voltooiing van de nieuwbouw in Medel beschikt Simon Loos over ruim 100.000 m2 warehouse in Nederland. Door de combinatie van Transport, Warehouse en Val kan Simon Loos hiermee de goederenstroom voor haar klanten verregaand beheersen. Het inzetten van slimme standaardautomatisering die via maatwerk speciaal op Simon Loos is toegesneden, zorgt voor een naadloze aansluiting op de wensen en systemen van de klant. Een logistiek totaalconcept dus, waarmee Simon Loos de dienstverlening van haar klanten ontzorgt.