Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Bij het Spakenburgse Fishpartners werkt men sinds kort met een gegalvaniseerde Toyota elektrische heftruck met rotator op de ontdooiafdeling. Ook de vestiging in Urk heeft een gegalvaniseerde truck in gebruik genomen. De trucks zijn optimaal gewapend tegen de nietsontziende invloeden van het zoute water. De 4 andere, recent geleverde, elektrische trucks zijn af fabriek uitgevoerd in een basisvisserijuitvoering en floreren goed in de vochtige omgeving van de visspecialist.

Verse vis en logistiek

Fishpartners in Spakenburg vormt de hoofdvestiging van 4 Nederlandse visverwerkende bedrijven en is onderdeel van de Kennemervis Groep met 12 vestigingen in West-Europa, actief in de verwerking, handel en distributie van vis en visproducten. Onder meer op de Scandinavische en 11 Nederlandse visafslagen, waarvan Urk de grootste is, kopen de inkopers van Fishpartners dagelijks in en worden de grondstoffen vervolgens verder gesorteerd en bewerkt tot consumentgereed eindproduct of halffabricaat. Met een totaal vloeroppervlak van 5400 m2 aan o.a. fileer- en verwerkingsruimte, orderverzamel- en expeditieruimte en diepvriescellen en een levertijd binnen 12 uur naar het gros van haar afnemers, is een efficiënt intern transportpark essentieel.

Volledig elektrisch

Zeven jaar geleden koos Fishpartners voor Toyota na een zorgvuldige selectie van een drietal merken, waar ook het op Spakenbrug dominerende merk bijzat. Na onder meer een bezoek met ook de chauffeurs aan de verschillende leveranciers, koos men voor het comfort van de Toyota-machines. Dat dit de juiste keus was, blijkt wel uit het feit dat er vorige maand 6 nieuwe Toyota heftrucks geleverd werden. Hiermee is ook de algehele overstap van gastrucks naar elektrische machines voltooid en bestaat de Spakenburgse vloot uit 9 heftrucks en zo'n 15 handpallettrucks. Net als de nieuwste heftruck zijn ook de handpallettrucks gegalvaniseerd.

Visserijuitvoering af fabriek

De Toyota 7 FBMF 2,5 tons truck en de Traigo48 met een hefvermogen van 2 ton hebben een geheel gegalvaniseerd chassis en diverse aanpassingen speciaal voor het gebruik voor de visserij. Deze uitvoering, zogenaamde ‘high grade fisherman spec' die door Toyota af fabriek geleverd wordt, heeft onder meer een waterproof rij- en pompmotor, volledig oliegevulde cilinders en wordt beschermd door gebruik van carrosserie-beschermende verf, coatings en sealen van alle kritische delen zoals o.a. de elektrische en hydraulische connectoren.

Met de nieuwe machines die inclusief service en onderhoud voor 5 jaar worden gehuurd is Fishpartners optimaal uitgerust om ruimschoots te voldoen aan alle voorwaarden die nu en in de toekomst gesteld worden aan HACCP-gecertificeerde bedrijven zoals de Spakenburgse visverwerker.