Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Met 4 vierwielige vorkheftrucks, waarvan twee op LPG, 5 elektrische driewielers, 2 reachtrucks en 1 pallettruck bestaat het hele intern transportpark nu uit Toyota-machines. Een gevarieerd park waarbij elke truck is afgestemd op de specifieke werkzaamheden en werkomgeving.

De Oliebron is één van de grootste onafhankelijke producenten van smeermiddelen in West-Europa en produceert hoogwaardige smeermiddelen voor grote oliemaatschappijen, maar ook voor kleinere smeeroliegroothandelaren. Het productaanbod, van minerale en synthetische motor- en transmissieoliën tot vetten en biologisch afbreekbare oliën, wordt in bulk geleverd maar ook in (private label) verpakkingen van 0,25 tot 1000 liter.
Het logistieke proces van de Oliebron speelt zich zowel binnen als buiten af. Alle afdelingen vragen om specifieke oplossingen voor wat betreft het intern transport.

Verpakkingen, met meer dan 700 oliesoorten, worden vanuit grote voorraadtanks afgevuld en naar de opslagloods gereden. De vaten worden opgenomen met een vatenklem, waar met de vorken van de heftrucks ingereden kan worden. De vaten worden geladen op zwaarlastwagens waar zo’n 12 pallets met elk 4 vaten op passen. Deze grote platte wagens worden snel en gemakkelijk aan de heftruck gekoppeld met een hydraulisch bedienbare trekhaak. De chauffeur hoeft zijn stoel hier niet voor te verlaten, met de handrem aangetrokken koppelt hij de wagen met behulp van de sideshifthendel in een handomdraai aan.
De 2 LPG trucks rijden alleen maar buiten en hebben een volledige cabine met alles erop en eraan. De vaten worden naar de opslagloods gebracht waar de reachtrucks ze vervolgens in de stellingen plaatsen.

Met de levering van 4 Traigo’s met een hefvermogen van 1,5 ton komt het totaal aantal Traigo’s op 5. Eén reed al ruim een jaar rond bij de Oliebron. Dit beviel goed door de compacte afmetingen en de goede wendbaarheid van de elektrische driewieler waardoor aan- en afvoer van goederen van de afvul- en verpakkingslijn efficiënt verloopt.

“Kwaliteit en betrouwbaarheid is essentieel bij de Oliebron”, meldt Hoofd productie Wim Stigter. “Je kan alleen kwalitatief hoogwaardige producten leveren als dit volledig geïntegreerd is in zowel de mensen, de middelen en alles daar omheen. Veiligheid en netheid zijn een vanzelfsprekend onderdeel. Onze evaring met Toyota is al jaren goed, de service is goed en ze hebben een snelle responstijd. De twee machines van een ander merk zijn nu ook ingeruild en alles is Toyota geworden.”