Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Sinds enige tijd zorgt de BT Veflex smallegangentruck bij MTS Euro Products BV in Maassluis voor een efficiënte in- en uitslag in een van de magazijnen van het ruim 13.000 m² grote magazijnoppervlak. Als fabrikant en importeur van o.a. hygiënepapier, non-wovens en absorptiematerialen werkt MTS met grote volumes en relatief lage gewichten. Om deze reden en omdat er enkel met volle pallets gewerkt wordt, adviseerde Toyota Material Handling Nederland een man-down smallegangentruck in te zetten en zo optimaal gebruik te kunnen maken van de opslagruimte en te profiteren van een lager investeringsbedrag.

Meestal wordt er voor applicaties boven de 8 meter afgestapt van een man-down machine vanwege zicht en orderverzamelmogelijkheden, maar bij MTS gaat men tot 8.8 meter waarbij de machine nog een restcapaciteit van 1100 kilo heeft. De volumineuze, maar lichte producten van MTS worden altijd per pallet verwerkt waardoor een duurdere man-up machine zich niet rechtvaardigt.

Door het draaikopsysteem om de vorken te roteren, is er slechts een beperkte ruimte nodig voor de zijwaartse bewegingen van de inductiegeleide VRE150-truck. De truck kan dan ook prima uit de voeten in de slechts 1,8 meter brede gangpaden vol papierrollen ten behoeve van de professionele reinigings-, schoonmaak-, horeca- en industriële groothandel. Door de hogere bezettingsgraad per m² wordt er een concurrerende prijs per palletplaats gerealiseerd.

Ronald Buchinhoren, verantwoordelijk voor de technische dienst en tevens chauffeur van de truck, licht toe: "Sinds we met de nieuwe machine werken, merk ik direct dat het in -en uitslagproces een stuk sneller geworden is. De truck maakt gebruik van de reeds aanwezige inductiegeleiding waardoor er eigenlijk geen extra aanpassingen nodig waren en we er direct mee aan de slag konden. Wij beleveren onze afnemers in heel Europa binnen 48 uur en bieden ook voorraadbeheer als extra service. Een efficiënte handling en goede prijs per pallet is voor MTS dan ook van essentieel belang."

MTS Euro Products heeft naast deze smallegangentruck ook een diverse reachtrucks, elektrische pallettrucks en pompwagens van het BT-merk in het intern transportpark.