Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Onlangs werden bij de vestiging van Kuehne en Nagel in Raamsdonksveer 8 nieuwe BT VCE150a smallegangentrucks afgeleverd. De compleet nieuwe combitrucks zijn onderdeel van een levering van 28 machines die ruim de helft van de interntransportvloot van de vestiging  vervangt.

De vestiging in Raamsdonksveer is een van de 17 vestigingen van Kuehne en Nagel binnen Nederland. Dagelijks komen en gaan er 50 vrachtwagenladingen met producten van Unilever, Recket Benckiser en Kimberly-Clark. In totaal worden er 25.000 colli per dag gehandeld.

Om zo efficiënt mogelijk te werken in de 40.000 m2 grote magazijnen is gekozen voor een tweetal smallegangenmagazijnen, een orderpickmagazijn en een explosiebeveiligd magazijn. Vanuit de smallegangenmagazijnen worden pallets vervoerd om daarna op colliniveau klaargemaakt te worden voor het transport per vrachtwagen.

In het verleden toonden de oude BT machines, type CTX, ook bij intensief gebruik aan erg duurzaam te zijn. Aangezien de nieuwe trucks naar verwachting ruim 2400 draaiuren op jaarbasis maken, koos Kuehne en Nagel ook nu weer voor het sterke BT smallegangenconcept. "De trucks zijn erg belangrijk in ons dagelijkse logistieke proces", aldus Ronnie Vervoort, Manager Maintenance. De nieuwe machines zijn energiezuiniger en hebben een langere inzetduur met één batterijlading. Bovendien zijn de machines stiller dan hun voorgangers."

De BT Vector VCE150A is een sterke man-up combitruck die speciaal ontworpen is voor het hanteren van pallets. Het unieke knikbesturingssysteem levert uitstekende wendbaarheid buiten het gangpad en tijdens het wisselen van gangpad. De capaciteit is 1500 kg op 10 meter met een restcapaciteit van 1000 kg op 14,8 meter.

Omdat de interntransportvloot in Raamsdonksveer dermate omvangrijk is en een belangrijke schakel in het logistieke proces vormt, heeft deze vestiging een eigen Toyota Material Handling monteur op locatie. Hierdoor is een zeer snelle responstijd gegarandeerd en ook het preventieve onderhoud wordt door deze vaste sitemonteur uitgevoerd.