Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Een half jaar later bezoeken we de Duivenaren om de stand van zaken op te nemen.

Naturana Mode C.V. is de Europese distributeur van verschillende merken damesondergoed en badmode waaronder Cybèle, Eva en uiteraard Naturana. Om de diverse Europese dochterondernemingen van het oorspronkelijk Duitse bedrijf te bevoorraden, heeft Naturana in Duiven enkele grote orderpickmagazijnen staan. Vanuit hier worden ook een aantal grote klanten direct bevoorraad. Zo'n 80 % van de uitslag is bestemd voor de buitenlandse markt, de overige 20 % is voor de Nederlandse markt.

Omdat het logistieke proces zich zowel in smalle gangpaden als in het ruime centrale magazijn afspeelt, is er destijds gekozen om een demonstratietruck in te zetten die zowel geleid als ongeleid kan rijden. De truck die ideaal is voor de in- en uitslag op doosniveau, bleek een goede en betrouwbare machine voor Naturana. Door de twee weken durende demonstratie konden de gebruikers uitgebreid kennismaken met de BT truck en toetsen aan de praktijk Volgens logistiek manager van Naturana, Emil Steinmann waren het de positieve reacties van de medewerkers die de doorslag hebben gegeven in het beslissingsproces. Inmiddels zijn de dames en heren van het magazijn in Duiven volledig bekend met de OME100M.

Om de orderpickers op maat op de werkomgeving in Duiven aan te passen, zijn de trucks uitgerust met hoog-profiel-railgeleiding en gangdetectie door middel van een fotocel. Dit zogenaamde optische oog is geplaatst tussen de geleidingswielen om het risico op beschadiging van de fotocel te voorkomen. In plaats van slijtagegevoelige tl-buisjes, zijn de trucks standaard voorzien van energiezuinige LED-verlichting in de cabine.

De OME100M is een truck die speciaal is ontworpen voor orderverzamelen op middelhoog niveau en heeft een maximale capaciteit van 1000 kg. Door de inductieve bediening door middel van sensoren die reageren op aanraking van de hand hoeft de bestuurder zijn voet niet meer op een dodemanspedaal te houden waardoor hij nog flexibeler is in zijn orderpickwerkzaamheden en op elke gewenste plek kan staan in de cabine.