Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Beide stapelaars bieden een goede oplossing voor situaties waar hogere capaciteiten voor heffen en horizontaal transport gewenst zijn.

De beide nieuwkomers zijn qua laadvermogen de twee krachtpatsers van de Toyota 7SLL-serie stapelaars voor intensieve inzet, waarbij hogere eisen worden gesteld aan hefhoogte, laadvermogen, restcapaciteiten en inzetfrequentie. De hogere rij- en hefsnelheden verbeteren de productiviteit, en met het geveerde meerijdplatform wordt de lichamelijke belasting voor de bestuurder ook bij langere afstanden tot een minimum beperkt.
Beide modellen zijn geschikt voor het transport van open pallets en vergelijkbare lastdragers. De 7SLL20 is voorzien van vaste steunarmen. De 7SLL20F heeft heffende steunarmen om veilig te kunnen laden en lossen, ook op hellingen en oneffen oppervlakten. Met de heffende steunarmen op de 7SLL20F is het tevens mogelijk om dubbel gestapelde lasten te verplaatsen.

De 7SLL20 en de 7SLL20F zijn leverbaar met diverse typen masten en hebben een maximale hefhoogte van 3950 mm. Om de veiligheid te bevorderen is de maximale rijsnelheid voor beide modellen gelimiteerd op 6 km/uur.

David Backx, Product Specialist bij Toyota zegt:
"Om het comfort en de prestaties te optimaliseren maken alle stapelaars uit de 7SLL-serie gebruik van het Toyota Powerdrive systeem. Dit geavanceerde systeem verbetert de prestatie, bestuurbaarheid en betrouwbaarheid door een ergonomisch ontworpen stuurarm te combineren met een aandrijving met minder componenten, CAN-bus communicatie en een SEM (Seperately Excited Motors) motor."

De ergonomische stuurarm vormt een gebruikersvriendelijke interface tussen de bestuurder en de stapelaar en maakt het mogelijkheid om versnelling, maximum snelheid en het remvermogen zodanig te programmeren dat deze optimaal afgestemd is op de bestuurder en zijn werkomgeving.

Mede door het praktische zijdelings batterijwisselsysteem, zijn de 7SLL20 en 7SLL20F zeer geschikt voor een continu-inzet met een maximale productiviteit in intensieve toepassingen.

David Backx concludeert: "De 7SLL20 en 7SLL20F bieden een goede oplossing voor situaties waar een zware inzet, met extra laadvermogen vereist is. Zoals al onze stapelaars uit de 7SLL-serie, zijn deze 2 nieuwe modellen ontworpen om de veiligheid en de productiviteit te verhogen door een nauwkeurige bestuurbaarheid."