Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Voor de 11e keer stapt regerend kampioen Marcel van Eck op de aanwezige magazijn -en vorkheftrucks om te laten zien waarom hij 6 keer eerder bewees de beste van Nederland te zijn. We spraken bij Marcel thuis af om hem als ambassadeur van de driversclub te interviewen zo vlak voor het NKIT.

Als we Marcel treffen is hij net zoals hij het noemt afgewerkt. Woonachtig in Cuijk is hij werkzaam bij één van Nederlands grootste logistieke dienstverleners TDG in het verderop gelegen Wijchen. Daar werkt Marcel al ruim 17 jaar met véél plezier. Plezier is ook de link voor hem naar het NKIT. "Maar ook veiligheid hoor! Ik vind dat net zó belangrijk, als je op de werkvloer met elkaar rekening houdt dan komt dat ten goede aan de sfeer. Ga je met zorg om met je materieel en dus fantsoendelijk te werk en rijd je de collega's niet van de sokken dan heb je automatisch ook lol met elkaar.

De uitdaging na 11 deelnames!
Hoewel je zou vermoeden na 11 deelnames en 6 overwinningen, een misschien uitgebluste Nederlands Kampioen aan te treffen meldt Marcel direct bij binnenkomst, 3 dagen voor het NKIT; "Ik heb er zin in!'' Zijn erelijst toont niet louter en alléén overwinningen. In 2004 viel hij net buiten de podiumplaatsen (4e) en in 2001 en 2004 kwam hij niet verder dan de 10e en 13e plaats! Alle overige edities stond Marcel op het podium, 6 keer 1e, één keer 2e en één keer 3e. Daarmee laat Marcel zien al jaren op een ongekend hoog en veilig niveau actief te zijn als heftruckchauffeur! "Maar ik wil altijd winnen hoor, ook dit jaar weer. En rijden vind ik nu eenmaal leuk. Dat laatste bewijst Marcel als hij over zijn fraaie Mini Cooper One praat.

Over het NKIT
"Ik vind het altijd een leuke dag, hoewel ik me nog goed kan herinneren dat ik in '99 behoorlijk zenuwachtig was en de hele dag met klamme handen rondliep." Zenuwen mogen en horen erbij horen tijdens het NKIT bewijst het feit dat Marcel ondanks deze zenuwen direct de titel wist te pakken in ‘99! De zenuwen hebben inmiddels plaats gemaakt voor een gezonde wedstrijdspanning. "Vooral in het begin 's ochtends heb ik er behoorlijk last van en als de dag voorbij is dan valt het ook weer van me af...."

Recept om beste heftruckchauffeur van Nederland te worden
Wat maakt het NKIT uitdagend vragen we Marcel. "Dat is vaak niet het parkoers en nee ik oefen echt niet van te voren hoor! Ja, soms moet ik bij TDG ook wel eens een lange last verplaatsen of in een krappe ruimte keren. Ook het publiek eromheen of de druk van de kampioen zijn dat het moeilijker maakt is het ook niet echt", zegt Marcel. "Wat ik de lastigste factor vind zijn de verschillende trucks! Die zijn vaak zo nieuw met de laatste snufjes dat alles weer net even rapper reageert en allemaal net weer anders werken dan de ander. En als je het gevoel niet direct met de truck hebt of kunt hebben, dan is een foutje en dus een strafpunt zo gemaakt!" Uiteraard hebben we Marcel gevraagd naar zijn favoriete type truck. "Dat is toch wel een driewiel elektrische vorkheftruck, lekker compact. De reachtruck vind ik ook wel okay, maar is toch wel lastiger qua kijken, bij de vorkheftruck zit je er recht voor. Ik zou het wil leuk vinden als er weer met elektrische pompwagens gereden wordt." Het sleutel woord tijdens ons bezoek aan Marcel is leuk. Hij vindt het gewoon leuk en als je iets leuk vindt dan doe je het graag en vooral ook met plezier en dus goed . "Wat ik wel doe op het NKIT is de verschillende parkoersen direct goed in me opnemen en in het begin ze allemaal bekijken, hoe pakt de ene het aan en dan bedenk ik me hoe ik het zou doen." Kortom goed kijken van te voren dus luidt de tip van de kampioen.

Zowel Marcel als de Forklift Driversclub hebben zin in de 15e editie van het NKIT. We zijn benieuwd of Marcel zijn titel kan behouden en zich voor de zevende keer kampioen intern transport mag noemen. Tot zaterdag 6 november in Doetinchem. Voor alle NKIT deelnemers ligt er een Forklift Driversclub presentje klaar en voor de bezoekers een verfrissende versnapering.