Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

In december jl. werd een geldbedrag van 250.000 euro uitgereikt aan de Gemeente Utrecht als beloning voor hun concrete aanpak om de bevoorrading van winkels en bedrijven in de historische Utrechtse binnenstad efficiënter en duurzamer te laten verlopen. De Gemeente werkte hiervoor samen met de Utrechtse bedrijven Hoek Transport en Gepu horeca groothandel.

Zowel Hoek Transport en Gepu horeca groothandel zijn voorlopers op gebied van stedelijk distributie. Zo beheert Gepu de door de gemeente beschikbaar gestelde Bierboot. Vanaf 15 januari 2010 wordt zelfs een geheel emissieloze boot in de vaart genomen die volledig elektrisch aangedreven wordt. Alle producten van Gepu, zelfs koel- vers- en vriesproducten, worden op deze manier naar hun klanten in het centrum van Utrecht gebracht.

Maar ook in het aan het water gelegen bedrijf zelf wordt duurzaamheid verder doorgevoerd. Zo wordt er gewerkt met elektrische vorkheftrucks, pallettrucks en stapelaars om schadelijke CO2 uitstoot verder in te dammen. Een nieuwe BT Levio elektrische pallettruck en BT Staxio stapelaar werden recent geleverd via Van der Kreeft Heftrucks, die via Gepu ook nauw betrokken werd bij het gemeentelijke Bevoorradingsplan. De trucks van de Toyota Material Handling dealer in Nieuwegein passen prima in het plaatje van efficiency en duurzaamheid omdat deze ook aan het einde van de levensduur voor 99% recyclebaar zijn.

Ook de Cargohopper van Hoek Transport vormt een belangrijke schakel om te zorgen voor minder vervuilend vrachtverkeer in de stad. De Cargohopper is een smalle, 16 meter lange bevoorradingscombinatie met gestandaardiseerde wissellaadbakken die rijdt op zonne-energie. Samen met de Bierboot wordt lading uitgewisseld waardoor het vrachtverkeer in de binnenstad aanzienlijk verminderd wordt.

Voor meer informatie klik hier voor de website van de Gemeente Utrecht.