Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De donatie is één van de wijzen waarop Toyota uiting wil geven aan haar maatschappelijk verantwoordingsgevoel. In overleg met Fonds Gehandicaptensport zal het bedrag besteed worden aan het project (S)Cool on Wheels.

Het in Bunnik gevestigde Fonds Gehandicaptensport financiert jaarlijks honderden projecten om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Het Fonds stelt subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties voor de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisatie van specifieke bouwtechnische aanpassingen. Ook ontwikkelen ze projecten met als doel promotie of stimulering van sport voor mensen met een handicap.
(S)Cool on Wheels is een landelijk voorlichtingsproject, gericht op leerlingen in het basisonderwijs (groep 7/8). Het doel is om de kinderen bekend te maken met de ‘wereld van de gehandicapten’ door middel van een actieve, dynamische clinic gericht op het zelf ervaren en beleven van gehandicaptensport.
In de uitvoering kost dit project, inclusief materialen en begeleiding van professionals, € 1.000,- per klas. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de ontwikkeling, in april 2008 zal het project op de scholen van start gaan.

Toyota Material Handling Nederland, ontstaan door de integratie van Toyota en BT, wil middels deze donatie bewust en concreet inhoud geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Sport is een leuke vrijetijdsbesteding, leert je omgaan met je handicap en is goed voor de gezondheid. Het maakt je lichamelijk, maar ook mentaal sterk en het moet dan ook voor iedereen mogelijk zijn om aan sport te doen, zo vindt Toyota. Respect en teamwork zijn belangrijke kernwaarden in de Toyota-filosofie; waarden die ook in de sportwereld essentieel zijn. Reden genoeg om de weloverwogen keus voor Fonds Gehandicaptensport te maken.

Directeur Nike Boor ontvangt de cheque uit handen van Pank Hertsenberg namens Toyota Material Handling Nederland. Met 10.000 euro hebben 10 scholen de kans om deze unieke clinic te volgen en zelf te beleven hoe belangrijk het is dat ook gehandicapten kunnen sporten!