Weegtechniek Holland

Producent en importeur van industriële SOEHNLE en SATEX weegschalen, o.a. platform-, pallet- en presicieweegschalen en de componenten daarvoor. IJking, service en onderhoud.

Zeewolde, Flevoland, Nederland

Over Weegtechniek Holland

Weegtechniek Holland uit Zeewolde is een volledig Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1985 door weegspecialisten, die op dat moment al een langjarige ervaring hadden opgedaan in het ontwerpen, produceren en leveren van industriële weegapparatuur.

Het bedrijf is gespecialiseerd in:

  • platformweegschalen van 300 gram tot 4000 kg.
  • ijkgewichten van M1 t/m E1.
  • krachtopnemers en montagehulpstukken.
  • weegdisplay’s en hoogwaardige weegversterkers.
  • ijking, certificering en onderhoud

Van de kleinere weegschalen uit het industriële programma van SOEHNLE is Weegtechniek Holland de Benelux importeur, terwijl de platformweegschalen vanaf 150 kg volledig in Zeewolde worden geproduceerd en geassembleerd.

De meeste weegschalen zijn stof- en waterdicht, en er zijn zelfs typen die tegen aanrijding door een vorkheftruck bestand zijn. Er zijn ook U-vormige en oprit weegschalen voor pallets en kisten.

Het SATEX programma van zeer voordelige platformweegschalen biedt oplossingen voor gebruikers die een normale industriële weegschaal zoeken met een aantrekkelijke prijs.

Er is een uitgebreid programma van weegversterkers met analoge en digitale uitgangen, met of zonder display, die gekoppeld kunnen worden aan de weegplatformen, maar ook aan een volledig leveringsprogramma van elektronische druk- en trekkrachtopnemers.

IJkgewichten kunnen geleverd worden met of zonder DKD certificering in staal, messing, vernikkeld messing en roestvast staal. De gewichten worden gejusteerd in de nauwkeurigheidklassen M1 t/m/ E2. Ze zijn los of in een omdoos leverbaar, evenals gewichtensets met oplopende gewichtswaarden in houten kistjes met deksel.

Weegtechniek Holland is een door Verispect erkend keuringsbedrijf, dat ijkkeuringen uitvoert in samenwerking met en onder toezicht van de afdeling Verispect van het Nederlands Meet Instituut (vroeger Dienst van het IJkwezen).

.C-CTU-4314694044