Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Identificatie- en signalisatiespecialist Brady speelt met uitbreiding van haar gamma pictogrammen in op de huidige grieppandemie.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft onlangs bevestigd dat de verspreiding van het H1N1-virus ('Mexicaanse griep') zo'n omvang heeft aangenomen, dat nu officieel van een pandemie met alarmfase 6 mag gesproken worden. Waakzaamheid is dus geboden, ook op de werkvloer.

Brady brengt daarom een aantal pictogrammen die werknemers attent maken op het probleem en hen richtlijnen geven ter voorkoming van een besmetting. Het pictogram dat medewerkers wijst op het belang van het wassen van de handen is zowel beschikbaar in A4- als A5-formaat en dit in Nederlands, Frans, Engels en Duits. De pictogrammen zijn vervaardigd uit een verwijderbaar materiaal (B-7539); van zodra er geen besmettingsgevaar meer is, kunnen ze dus eenvoudig en zonder sporen na te laten weer verwijderd worden. Aangezien de pictogrammen niet rechtstreeks gelinkt zijn aan het H1N1-virus, maar daarentegen in het algemeen wijzen op besmettingsgevaar, kan men echter ook opteren om ze te laten hangen of te gebruiken voor andere toepassingen.