Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Per 1 januari 2008 behoort Logcomp GmbH, met vestigingen in Hildesheim en Steinhagen (Duitsland), tot de Caljan Rite-Hite Groep.
Deze overname betekent dat Caljan Rite-Hite's produktprogramma verder wordt uitgebreid. Naast telescopische band- en rollenconveyors en pakketregistratie-systemen worden hieraan bandbochten en etiketteersystemen toegevoegd.

Ervaring telt
Opgericht in juni 2005 geldt Logcomp als nieuwkomer op de markt. Echter, personeel en management vertegenwoordigen meer dan 75 jaar ervaring in bandbochten en etikettering.
Uwe B. Schöning, President van Logcomp, is verheugd over deze ontwikkeling: "Caljan Rite-Hite richt zich op dezelfde klantengroep met haar veilige logistieke oplossingen. Deze strategie past geheel bij het solide platform van Logcomp met haar succesvolle installaties. Het magement team van Logcomp wil expansie. Om dit te realiseren hebben we een sterke financiële partner nodig met een vooraanstaande internationale positie die in staat is om ook onze grote projecten aan te kunnen. We zijn ervan overtuigd dat dit gaat lukken door onderdeel te worden van de Caljan Rite-Hite Groep."

Business as usual
Henrik Olesen, Group President van Caljan Rite-Hite, tekent hierbij aan dat de grootste aandacht momenteel gericht is op het éénduidig informeren en behandelen van de gezamenlijke Caljan Rite-Hite en Logcomp klantengroep. "In eerste instantie zullen klanten en opdrachten op exact dezelfde wijze behandeld worden als voorheen. Gedurende het jaar zal Logcomp volledig in onze organisatie en processen geïntegreerd worden. Onze missie blijft om veiligheid, zekerheid en productiviteit bij onze klanten te verbeteren. Een belangrijk onderdeel is het leveren van kwalitatief hoogwaardige componenten. De bandbochten van Logcomp met hun unieke modulaire ontwerp vormen een perfecte match met onze al bestaande produktlijnen."

Caljan CurveTrack
De bandbochten van Caljan Rite-Hite worden gerangschikt onder de produktgroep Caljan CurveTrack. Deze produktgroep voorziet in oplossingen om lading door bandbochten te verplaatsen naar de volgende conveyor en is gericht op applicaties zoals bagage-afhandeling op vliegvelden en sorteersystemen bij pakketdiensten, distributiecentra of verzendhuizen.
Uwe Schöning wordt na de overname als Vice-President Caljan Rite-Hite verantwoordelijk voor deze produktgroep.

Logcomp Etiketteersystemen
De etiketteersystemen van Logcomp zullen voortgezet worden onder leiding van Karl W. Froehler. Complete systemen voorzien van aansturing en data-technologie worden ontworpen en geproduceerd vanuit Steinhagen. Tevens zijn componenten beschikbaar om te voorzien in klantspecifieke applicaties.