Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Gemak, veiligheid en een ergonomische bediening zijn altijd belangrijke elementen geweest bij het ontwikkelen van produkten door Caljan Rite-Hite. De nieuwe generatie telescopische transportbanden gaat een stap verder, met name als gevolg van de markttrend, waarbij gebruiksgemak in belangrijkheid toeneemt.

Het minimaliseren van kosten is een kritische factor voor logistieke operaties.

Handlingkosten per pakket zijn een belangrijke maatstaf. Caljan Rite-Hite is er zich terdege van bewust dat investeringen een lange levensduur en lage operationele kosten moeten hebben en heeft daarom een nieuw concept ontwikkeld: "5 jaar geen zorgen".

"Een telescopische transportband is een vrijdagend systeem, dat blootstaat aan behoorlijke krachten. Wij maken gebruik van de eindige elementen methode om de sterkte en elasticiteit van onze telescopische transportbanden te testen. Tot maximaal 100 kg per meter zijn ze sterk gebouwd om lang mee te gaan. Wij hebben dermate veel vertrouwen in de kwaliteit van ons produkt dat wij een "5 jaar geen zorgen"-garantie aanbieden, zodat de gebruiker de eerste 5 jaar géén zorgen en géén operationale kosten heeft", aldus Spencer Roberts, VP Marketing.

Flexibiliteit en daarmee opnieuw kosten-effectiviteit zijn belangrijke aandachtspunten in het ontwerp van een telescopische transportband. Met dit in gedachten heeft Caljan Rite-Hite gezorgd voor een unieke universele connector, waardoor gemakkelijke aanvullende functies en mogelijkheden op de transportband toegevoegd kunnen worden. Of het nu gaat om extra verlichting, een in hoogte verstelbaar platform aan de voorzijde of ventilatie: elke toevoeging is snel en eenvoudig te realiseren.

De nieuwe generatie begint met een basissectie van slechts 3,1 meter. Bij de langere machines kan een bereik van maximaal 23,8 meter worden bereikt, passend voor alle mogelijke trailers. De onderdelen zijn gestandaardiseerd en in de meeste gevallen ‘plug and play' om de operationele kosten ook na de eerste 5 jaar laag te houden.

Drummotoren met ‘soft start'-technologie zorgen voor een vermindering van het energieverbruik, oplopend tot wel 15% in vergelijking met eerdere modellen. De nieuwe verlichting is met minimaal 200 lux in het werkgebied extreem helder, energiezuinig en gaat lang mee. De mogelijkheid tot automatische bandstop en verlichting completeren het ‘green' imago van de nieuwste modellen.

Gemakkelijk, veilig en ergonomisch te gebruiken
De telescopische transportbanden van Caljan Rite-Hite staan bekend om hun veiligheid. De nieuwste modellen bouwen voort op bestaande veiligheidsfuncties zoals de volledige onderbeplating. Het comfort van de operator is een belangrijke factor in de motivatie van bedienend personeel, naast uiteraard een veilig en efficiënt laad- en losproces.

"Als aanvulling op de nieuwe verlichting en het ergonomische design, geven de tweezijdige aanrijbeveiliging en de intuïtieve bedieningsknoppen de veiligste werkomgeving die we ooit in de trailer hebben kunnen waarnemen. Deze transportband is extreem comfortabel en gemakkelijk in gebruik", aldus Spencer Roberts.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 0571-270 444 (NL) of 03-877 40 12 (BEL).