Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Douanewaarde

Product van het bedrijf Customs Knowledge

Deskundig advies bij de berekening van de douanewaarde.

De meeste rechten bij invoer worden geheven over de waarde van het product. Omdat het begrip ' waarde' multi-interpretabel en subjectief is, zijn er regels vastgesteld. Uiteindelijk moet de douanewaarde worden berekend.

Voor de bepaling van de douanewaarde bestaan in beginsel zes methoden. In de meeste gevallen wordt echter de transactiewaarde van de ingevoerde goederen gebruikt. Dat wil zeggen dat de werkelijke prijs van de ingevoerde goederen de basis vormt voor de douanewaarde.

Er zijn echter nog diverse elementen die van invloed zijn op de douanewaarde. Zo moeten - afhankelijk van de leveringsvoorwaarde - de kosten van vracht en verzekering worden bijgeteld of kunnen ze worden afgetrokken. Bepaalde kortingen kunnen in aftrek worden genomen, doch niet alle soorten kortingen. Voorts moeten commissies worden bijgeteld, doch uitgezonderd inkoopcommissies. Maar wat wordt nu precies verstaan onder een inkoopcommissie. Ook kan er discussie ontstaan over de bijtelling van royalty's en licentierechten want deze hoeven slechts onder voorwaarden te worden bijgeteld.

In bepaalde gevallen kan de douanewaarde worden gebaseerd op een eerdere transactie. Dat heeft tot gevolg dat een lagere factuurprijs van toepassing is en dus ook minder rechten hoeven te worden betaald. Uiteraard kan dit enorme besparingen opleveren.

Omdat er vele uitzonderingen bestaan op het gebied van douanewaarde, is het noodzakelijk om voldoende aandacht te besteden aan dit onderwerp. Daarbij komt dat er voortdurend nieuwe jurisprudentie komt die soms een geheel ander licht werpt en zowel in het voordeel als het nadeel van de handel kan zijn. Customs Knowledge adviseert u dan ook graag en deskundig bij de berekening van de douanewaarde.

Customs Knowledge hanteert in beginsel standaardtarieven. Voor een concrete offerte of prijsafspraak kunt u contact opnemen met Customs Knowledge.

Tarief opleiding, training & themasessies

Per dagdeel: EUR 750,- (exclusief omzetbelasting):

  • Inclusief opstellen lesmateriaal, voorbereiding en voorbespreking (in beginsel per e-mail of telefoon);
  • Exclusief: reprokosten, lesmateriaal, reis- en verblijfkosten.

Tarief advies, procederen en andere activiteiten

EUR 175,- per uur (exclusief omzetbelasting):

  • Kantoorkosten bedragen 3%;
  • Reiskosten bedragen EUR 0,39 per kilometer;
  • Voor spoedwerkzaamheden gelden afwijkende tarieven.

Vaste prijsafspraken of tarieven die gedeeltelijk zijn gebaseerd op het "no-cure-no-pay-principe" behoren tot de mogelijkheid.

Bedrijfsgegevens Customs Knowledge

Customs Knowledge

Specialist in douanerecht: opleidingen, advisering, compliancebeleid, procederen bij Rechtbank of Gerechtshof en maatwerk.

Barendrecht, Zuid-Holland, Nederland

.P-CTU-275949595-275949624