Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De nieuwe Alcode LL is een "linerless" print en apply machine, die recent door Altech is gelanceerd en door De Koningh Coding & Labeling is opgenomen in haar, toch al uitgebreide, assortiment.

De ALcode LL is gebaseerd op de ALcode, waarbij etiketten via een luchtstroom of contact aan alle zijden van een product, ook op hoeken, kunnen worden aangebracht met een variabele snelheid tot wel 80 etiketten per minuut, afhankelijk van de etiketgrootte.

Bij linerless etiketteren gebruikt men geen voorgestanste etiketten met rugpapier.

Dit biedt de gebruiker substantiële voordelen :

  • 15-30% kostenbesparing vergeleken met de traditionele zelfklevende etiketten : geen rugpapier en geen afval betekent dat al het materiaal gebruikt wordt en door de verhoogde rolcapaciteit hebt u een onmiddellijke besparing op transport- en stockeerkosten.
  • Een verhoogde rolcapaciteit (= aantal etiketten) : meer dan het dubbel vergeleken met de traditionele etikettenrol (900m t.o.v. 420m met rugpapier); dit betekent ook minder stilstand van de productie (tot 53%).
  • Maximale flexibiliteit : dankzij het geïntegreerde snijmes worden labels gegenereerd in een formaat gedefinieerd door de gebruiker.
  • Respect voor het milieu : geen moeilijk recycleerbaar gesiliconeerd rugpapier meer. Het linerless materiaal is biologisch afbreekbaar.