Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Men heeft nu de keus uit verschillende gepigmenteerde soorten inkt die geschikt zijn voor een groot aantal Large Character Marking (LCM)-behoeften van eindgebruikers.

Naast de bestaande Linx Black inkt LC8120, zijn er nu ook de nieuwe Linx Red inkt LC8130, Linx Green inkt LC8140 en Linx Blue inkt LC8150. Deze vier soorten inkt zijn speciaal ontwikkelde, microgepigmenteerde inktsoorten, ontworpen voor het gebruik met de Linx IJ600. Deze soorten inkt zijn ideaal voor het coderen op vele poreuze substraten, waarbij printkwaliteit en leesbaarheid van codes van groot belang zijn. De nieuwe inktsoorten zijn ideaal voor papier, karton, hout en keramiek. Ze zorgen voor permanente leesbare codes voor allerlei verschillende eindgebruikers als het gaat om productidentificatie, bedrijfsmerken, contactinformatie of ingrediëntenlijsten.

Dankzij de extra kleuren kunnen de klanten de beste optie voor hun specifieke toepassingen kiezen. Linx Green inkt LC8140 is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het afdrukken van grote milieu- of recyclingberichten. Red inkt 8130 en Blue inkt LC8150 kunnen worden gebruikt voor gevarensymbolen of de identificatie van gekoelde etenswaren.

De inkten voor de IJ600, het dozencodeersysteem van Linx, zijn op olie gebaseerd en drogen snel op de geschikte substraten. Ze hebben een milde geur en een lage volatiliteit, waardoor ze geschikt zijn voor het coderen van dozen bij de productie van levensmiddelen. De micropigmenten in de inkt zorgen ervoor dat de codes niet uitlopen of van poreuze substraten afgeveegd kunnen worden. Verder zijn de afgedrukte berichten bestand tegen de meeste organische oplosmiddelen alsook blootstelling aan de elementen gedurende minimaal één jaar (afhankelijk van de specifieke omstandigheden). Hierdoor kunnen ze ook voor toepassingen buiten gebruikt worden, zoals op hout en constructiemateriaal.

Grootkarakter printen biedt kans op echte kostenbesparingen voor bedrijven die hun voorraden willen reduceren middels het omschakelen naar generieke, onbedrukte omverpakkingen, in plaats van meerdere voorgedrukte variëteiten. Dankzij de hoge kwaliteit van de LCM-inkt van Linx zijn de producenten enorm flexibel geworden bij de merkpresentatie en het verpakkingsontwerp, zodat ze één enkele buitenverpakking kunnen inzetten zonder het effect, de merkidentificatie en het aantrekkelijke uiterlijk op te offeren die door de marketingafdelingen, supermarkten en klanten worden vereist.