Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Egemin Automation heeft zijn bestaande AGV-technologie E'nsor® (Egemin Navigation System On Robot) en E'tricc® (Egemin Transport Intelligent Control Centre) als automatiseringspack in Still reachtrucks geïntegreerd. Egemin wil geautomatiseerde Still reachtrucks inzetten voor typische AGV magazijnprojecten in Europa en op die manier zijn bestaand aanbod magazijnoplossingen uitbreiden.

E'nsor® en E'tricc® automatiseringspack

Het automatiseringspack van Egemin omvat de navigatiesensor, doorgaans op basis van lasertechnologie, en de IPC (industriële PC) waarop de E'nsor® navigatiesoftware geïnstalleerd is. De bovenliggende AGV-beheersoftware E'tricc® die op een centrale server draait, zal de verkeerscontrole en het transportbeheer van de geautomatiseerde magazijntrucks voor zijn rekening nemen. Egemin kan daarboven zijn overkoepelende magazijnbeheersoftware E'wms® (Egemin Warehouse Management System) als optie integreren.

Focus op AGV-projecten met magazijntoepassingen

Egemin wil naast zijn bestaande AGV-oplossingen voornamelijk geautomatiseerde Still trucks inzetten voor magazijnprojecten op de Europese markt. Een klassiek voorbeeld van dergelijke toepassingen zijn systemen waarbij kleine Still trucks, type EGV-S, vanuit productie pallets toevoeren naar het magazijn waar smallegangen combitrucks, type MX-X, de pallets in de magazijnrekken wegzetten.

Première tijdens Logistica

Egemin Automation stelt zijn automatiseringspack op vorkheftrucks aan het grote publiek voor tijdens de Logistica, die van 10 tot 14 november plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast zijn andere intralogistieke oplossingen zal Egemin op zijn stand (08.E052) een geautomatiseerde reachtruck uit de FM-X reeks (FM-X 14) presenteren. De FM-X is een compacte reachtruck met hefhoogte van 7 tot 12 m en hefvermogen van 1 tot 2,5 ton.

Meer info over Logistica op www.logistica-online.nl