Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Klantgerichte marktbenadering: motor voor de nieuwe structuur
Weten wat belangrijk is voor je klanten, kan alleen als je bekend bent met de markt waarin ze opereren. De nieuwe structuur van Egemin Automation is gericht op specifieke marktsegmenten en maakt dit mogelijk. Doorgedreven kennis van de applicaties bij klanten, ontwikkeling van gestandaardiseerde oplossingen en eigen producten, know-how van in het segment gebruikt producten en best practices. Dat is wat klanten mogen verwachten.

Vier divisies, drie kernactiviteiten, één doel
Succesvolle automatiseringsprojecten realiseren is het doel van elk van de vier divisies. Samen werken de divisies onder de gemeenschappelijke noemer Egemin Automation. Als professionele projectorganisatie begeleidt Egemin Automation zijn klanten doorheen het volledige traject van het project, van ontwerpfase over projectuitvoering tot projectnazorg.

Afhankelijk van het marktsegment waarin bedrijven werkzaam zijn, kunnen zij binnen elke divisie terecht voor drie kernactiviteiten:

  • Consulting: professionele adviesverlening met no nonsense approach
  • Automation Products & Solutions: integrale automatiseringsprojecten
  • Lifecycle Services: onderhoud, interventies en modernisering van technische installaties

Handling Automation
Automatiseringsconcepten voor goederenbehandeling
De divisie Handling Automation richt zich op bedrijven die hun distributie en interne logistiek op efficiëntere manier willen organiseren. Deze divisie denkt samen met de klant na hoe de interne goederenbehandeling in hun magazijn, distributie of productieomgeving efficiënter kan georganiseerd worden. Dankzij het ontwerp, de integratie en onderhoud van geautomatiseerde concepten en systemen zorgen we voor een optimale afhandeling van het intern transport, opslag en orderverzamelen. Zo willen we de klant een competitief voordeel bieden.

De Handling Automation divisie opereert wereldwijd met belangrijkste focus op de Europese en Noord-Amerikaanse markt. Naast eigen vestigingen in deze markten werkt Handling Automation met lokale agenten en strategische partners.

Life Sciences
Validatie- en automatiseringsdiensten voor de life sciences industrie
Vanuit de divisie Life Sciences levert Egemin Automation GxP-advies in validatie en compliance voor klanten uit de farmaceutische industrie, de biotechnologische sector en medical devices. Daarnaast levert de divisie ook automatiseringsoplossingen voor de life sciences markt. De Life Sciences divisie opereert hoofdzakelijk op de Beneluxmarkt en de Zwitserse markt.

Process Automation
Automatisering van productieprocessen
De divisie Process Automation bedient productiebedrijven met een continu of
(semi-)batchproductie, zoals ondermeer halffabrikaten in bulk en consumentenproducten. Bedrijven zoals voedingsmiddelenproducenten, chemische en petrochemische plants, tank terminals en nutsbedrijven kunnen terecht bij Process Automation voor process engineering en automatiseringsssytemen tot managementinformatiesystemen en procesoptimalisatie. Het werkgebied van de divisie beslaat hoofdzakelijk de Benelux, maar steeds vaker worden bestaande klanten tot ver over de landsgrenzen gevolgd.

Infra Automation
Automatisering van infrastructuurwerken
De divisie Infra Automation legt zich toe op elektromechanische automatisering van grote infrastructuurwerken zoals bruggen, sluizen, tunnels en pompgemalen. Daarnaast levert Infra Automation telemetriesystemen voor bewaking en bediening van objecten op afstand (voice over IP en video over IP) en contracting van totaalprojecten inclusief civiele werken en staalbouw. Infra Automation opereert hoofdzakelijk op de Belgische markt, maar voert ook frequent opdrachten uit in Nederland en Frankrijk.

Gevulde projectportefeuille voor 2009
De projectportefeuille voor de eerste helft van 2009 is goed gevuld. Egemin Automation is daarom nog steeds op zoek naar gemotiveerde projectmedewerkers. Voor 2009 is de jaaromzet gebudgetteerd op ongeveer 95 miljoen euro.

Corporate Management Team
Het Corporate Management Team van Egemin Automation bestaat uit Jan Vercammen (CEO, gedelegeerd bestuurder), Jef Rymen (COO, gedelegeerd bestuurder) en Geert Stienen (CFO).