Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Logi Label, een vooraanstaand leverancier van onder andere gespecialiseerde printers introduceert op de EMPACK te Den Bosch de nieuwe CX1200e Color Label Press.

De CX1200e Color Label Press voorziet in kleurenlabels in digitale vierkleurendruk in kleine oplagen tegen een ongeëvenaarde prijs van slechts € 14,995. De CX1200e voorziet, dankzij de ongekend snelle kleurenlaser-engine met zijn bijzonder hoge resolutie in een zelfde kwaliteit, snelheid en flexibiliteit als die van digitale persen die veel meer kosten.

De CX1200e is de perfecte oplossing voor servicebedrijven en een breed scala aan verschillende fabrikanten die hoeveelheden labels moeten drukken, die uiteenlopen van slechts een klein aantal tot tienduizenden labels tegelijk. Het digitaal drukken van labels kent in vergelijking tot andere technologieën tal van voordelen en neemt onder andere de noodzaak van platen, instellen, voorbereiden en reinigen weg. U importeert de afbeeldingen met de digitale pers, u voert de gewenste stappen en bewerkingen uit met de meegeleverde software, u voert de hoeveelheid in en ten slotte drukt u op de toets Enter op het toetsenbord.

Belangrijkste kenmerken van de CX1200e:

  • 305 mm afrollen/oprollen - drukken tot 381 m met een breedte van 216 mm per gang
  • Maximale afdrukresolutie van 2400 dpi - voor vloeiende overgangen en tekst en afbeeldingen met een grotere scherpte
  • Een druksnelheid van maximaal 8.23 m per minuut - een onovertroffen snelheid binnen deze klasse
  • Een tonercassette met een bijzonder hoog rendement - berekend op 16.500 pagina's*

"Tot nu toe konden de prijzen van digitale persen met deze mogelijkheden oplopen tot honderdduizenden euro's," alsdus Mark D. Strobel, vicepresident van de afdeling Verkoop en marketing bij Primera. "De CX1200e kost nog geen € 15,000 en voorziet dus in een volledige nieuwe dimensie voor wat betreft de prijs, de prestaties en het rendement met betrekking tot het digitaal drukken van labels in kleine oplagen."

Het apparaat wordt geleverd met Primera's PTPrintTM 2.0 RIP-software voor Windows XP/Vista®. Deze krachtige en gebruikersvriendelijke softwaretoepassing wordt gebruikt voor het importeren van labelontwerpen, het voorbereiden van deze ontwerpen op het drukken en voor het toepassen van hulpmiddelen voor kleurbeheer. Deze software omvat het Pantone®- en het ICC-kleurenprofiel.

U kunt met de CX1200e drukken op een verscheidenheid aan substraten, waaronder mat, halfglanzend en glanzend gewoon papier voor laserapparaten, witte en transparante polyesters en PVC. De brede invoer- en uitvoerrollen, met een maximale diameter van 305 mm zorgen voor een optimale efficiency. Het ingebouwde elektronische bewakingssysteem voor de spanning is unieke voor een digitale pers in deze categorie en voorziet in perfect opgerolde uitvoerrollen, die klaar zijn om offline te worden afgewerkt.

De CX1200e wordt geïntroduceerd op de Empack 2009 in Den Bosch op 1 en 2 april. Standnummer Logi Label is L1186.

*Gemiddeld rendement bij een cassette voor continu zwart of samengesteld CMY tot dit aantal standaardpagina's in overeenstemming met ISO/IEC 19798.