Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Smit zal zich namens de producent van standaard productliften, palletiseermodules en ringwikkelaars richten op de wereldwijde verkoop aan eindgebruikers. In samenwerking met regionale, gecertificeerde system partners zullen deze Qimarox modules geïntegreerd worden in eindverpakkingsprojecten. Smit zal tevens leiding geven aan het salesteam van Qimarox, dat de afgelopen jaren is gegroeid tot twaalf medewerkers. In de wereld van eindverpakkingssystemen is Smit geen onbekende meer. Hij heeft bijna tien jaar lang als directeur-eigenaar zijn bedrijf Matco uitgebouwd tot een internationaal opererende specialist in foliewikkelsystemen.

Smit kent de organisatie van Qimarox goed. In het verleden heeft hij namens Matco veelvuldig samengewerkt met de mensen van Qimarox in eindverpakkingsprojecten. "Die samenwerking is altijd naar volle tevredenheid verlopen. We weten wat we aan elkaar hebben", vertelt Pieter Hannessen, oprichter en eigenaar van Qimarox.
Qimarox is de afgelopen jaren gevormd tot een wereldwijd opererende producent van standaard componenten voor material handling systemen die een flinke groei heeft doorgemaakt. De komst van Smit maakt het mogelijk die ontwikkeling versterkt en versneld door te zetten. "Martijn brengt een schat aan kennis en ervaring met zich mee, heeft verstand van marketing en is internationaal georiënteerd. Met hem erbij kunnen we meer aandacht geven aan aftersales, leren van de ervaringen van onze eindklanten en die informatie gebruiken om nog betere producten te maken", stelt Hannessen.

Internationaal speelveld
Martijn Smit verheugt zich op de hernieuwde kennismaking met de markt voor eindverpakkingssystemen. Het afgelopen jaar was hij operationeel manager bij Roelofsen, een specialist in carrosseriebouw uit Raalte. "Een zeer leuke en waardevolle ervaring, maar de interesse voor de machinebouw is altijd blijven bestaan. Bovendien miste ik als operationeel manager het gevoel met de markt en de klanten. Bij Qimarox krijg ik de gelegenheid om in een internationaal speelveld bij toonaangevende eindklanten uit verschillende sectoren te opereren."
Smit kent Qimarox al vanaf 2002. "Qimarox is het schoolvoorbeeld van een machinebouwer dat met de focus op modulair ontwerpen en standaardisatie een unieke marktpositie met een internationale klantenkring heeft weten op te bouwen. Ik heb er heel veel zin in om samen met het hele salesteam die positie nog verder te versterken."

Over Qimarox
Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten, gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften en palletiseermachines te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op onze website.