Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Qimarox heeft zijn assortiment material handling componenten uitgebreid met de Prorunner mk10, een productlift voor pallets tot maar liefst 2000 kilogram. De Prorunner mk 10 stelt bedrijven in staat om tot zestig pallets per uur tien meter omhoog te verplaatsen. Qimarox vertelt meer over deze productlift op LogiMAT, de populaire internationale vakbeurs die van 8 tot en met 10 maart 2016 plaatsvindt in Stuttgart. Het thema van de beurs sluit goed aan bij de filosofie van Qimarox: ‘being innovative - shaping change'.

LogiMAT speelt dit jaar in op de continu veranderende markt, die vraagt om flexibele en innovatieve logistieke processen. Wie vandaag wil overleven, moet zijn processen voortdurend monitoren en optimaliseren. De kunst is om uit het overweldigende aanbod de producten en systemen te kiezen die voor uw processen de meeste toegevoegde waarde bieden.

Qimarox speelt daarop in met modulaire, gestandaardiseerde componenten voor material handling systemen. Deze componenten blinken uit in veelzijdigheid en flexibiliteit en zijn door lokale system integrators eenvoudig in elk systeem te integreren. Dankzij de voortdurende doorontwikkeling van de componenten is Qimarox erin geslaagd de kosten voor aanschaf, installatie, integratie, gebruik en onderhoud tot een minimum te reduceren.

Pallets tot 2000 kilogram
Een voorbeeld is de Qimarox Prorunner mk10, die gebaseerd is op het ontwerp van de succesvolle palletlift Prorunner mk9. Belangrijkste verschil is dat de nieuwe Prorunner mk10 is voorzien van vier in plaats van twee kolommen. Daardoor kan deze zeer robuuste lift probleemloos lasten tot 2000 kilogram verplaatsen.

De Prorunner mk10 kan elk hoogteverschil tussen 0,40 en 10,0 meter overbruggen. Ook bij een hoogteverschil van 10,0 meter is de lift met een capaciteit van zestig pallets per uur nog altijd zeer snel. De Prorunner mk10 is standaard voorzien van een hefplateau van 1200 x 1200 millimeter, zodat niet alleen europallets maar ook ladingdragers met afwijkende formaten zoals blokpallets kunnen worden verwerkt.

Hoogtepunt op de beurs is letterlijk en figuurlijk de Prorunner mk 5. Deze elegante productlift werkt volgens het aloude paternoster-principe, wat leidt tot een veelzijdig verticaal transportsysteem met een capaciteit tot 2.000 producten per uur. Omdat één liftsysteem kan worden ingezet voor zowel de opwaartse als de neergaande productstroom, is de Prorunner mk5 uitermate geschikt als verticaal sorteersysteem of als component in opslag- en orderpicksystemen.

Voor de fixed price van slechts € 6.950,= voor een basis uitvoering levert Qimarox deze onderhoudsvriendelijke en doordachte productlift, inclusief aan- en afvoerbaan.

Verpakkingssystemen
Behalve product- en palletliften ontwikkelt en levert Qimarox componenten voor verpakkingssystemen. De Highrunner mk7 is een innovatieve palletiseermachine die producten met uiteenlopende vormen en formaten snel en efficiënt verwerkt tot stabiele pallets. Daarnaast levert Qimarox gestandaardiseerde, modulaire componenten voor het wikkelen van pallets in folie. Nieuw in dit gamma is een machine voor het verpakken van pallets in rekhoezen.

Alle componenten worden geïnstalleerd, geïntegreerd en onderhouden door getrainde system partners, zodat u altijd bent verzekerd van een lokale specialist die uw taal spreekt en wellicht uw organisatie en processen al kent.

Meer weten? Kom naar LogiMAT en bezoek onze stand!
De LogiMAT is in korte tijd uitgegroeid tot één van Europa's belangrijkste logistieke vakbeurzen. Van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 maart presenteren 1200 exposanten uit 32 landen hun producten en diensten in acht beursgebouwen, die eenvoudig bereikbaar zijn vanaf Stuttgart Airport.

Qimarox is op de LogiMAT te vinden in hal 1 op standnr. 1A61. Kijk voor meer informatie op www.logimat-messe.de of kijk op www.qimarox.com voor een gratis toegangskaart.

Over Qimarox
Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten, gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox erin om productliften, palletiseermachines en verpakkingsmachines te leveren die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.