Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Kostenbesparing is met de weegsystemen van RAVAS eenvoudig te realiseren, doordat wegen en logistieke processen tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Oók in EX-omgevingen. In de procesindustrie waar exacte hoeveelheden grondstof worden gedoseerd en gemengd tot eindproduct, kan een weegsysteem efficiënt zijn en tijdwinst opleveren. De RAVAS mobiele weegsystemen kunnen u hierin een groot voordeel bieden doordat u het wegen en transporteren van grondstoffen combineert in één systeem.

Het resultaat is tijd- en ruimtewinst en een hogere efficiëntie van de interne logistieke processen. Speciaal voor EX-omgevingen biedt RAVAS gecertificeerde explosieveilige weegsystemen aan voor EX-zones 1/21.

Onze systemen op de Achema

Speciaal voor toepassingen in explosieveilige omgevingen laat RAVAS twee typen explosieveilige mobiele weegsystemen op de Achema zien. De RAVAS-2100 EXi, een ATEX gecertificeerde wegende handpalletwagen, o.a. standaard voorzien van roestvrijstalen vorken. En een elektrische palletwagen met het explosieveilige RPW EL-6 EXi weegsysteem. De RAVAS EXi-weegsystemen zijn intrinsiek beveiligd voor gebruik in EX-zone 1/21. Beide systemen zijn zeer geschikt voor toepassingen als afvullen, mengen en doseren in EX-omgevingen.

Naast de explosieveilige RAVAS-2100 en de elektrische palletwagen met RPW-EL-6 EXi, toont RAVAS meer systemen: de revolutionaire iForks, twee RVS-systemen speciaal ontworpen voor gebruik in de chemische en farmaceutische industrie. En we geven een demonstratie van SIR Mobile, een door RAVAS ontwikkeld software interface waardoor de RAVAS weegsystemen direct integreerbaar zijn met Windows® CE of Windows® Mobile mobiele terminals. Door middel van SIR Mobile kunt u naast gewichtsinformatie ook product-, order- of een barcodescan aan de weging toevoegen, opslaan en verwerken in een WMS of ERP.

RAVAS vindt u op de Achema in hal 3.1, stand A21

De Achema duurt van 11 tot en met 15 mei a.s. RAVAS is op de Achema te vinden in hal 3.1, stand A21. Meer informatie vindt u op onze website of neem contact met ons op.