Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De FLTA is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor het veilig gebruik van vorkheftrucks. Ze stelt daarvoor strenge normen op en voert controles en inspecties uit bij gebruikers. Elk jaar nomineert de FLTA de meest innovatieve, baanbrekende producten en ideeën die van belang zijn voor de material handlingindustrie.

Stemmen op MForks kan tot 18 januari a.s.

Via de voting-card kunnen geïnteresseerden stemmen op de MForks. RAVAS is op de voting-card te vinden onder de categorie ‘Safety'. Stemmen kan tot 18 januari a.s. De FLTA reikt elk jaar een prijs uit in vier categorieën voor het meest innovatieve product dat de material handling industrie dat jaar heeft voortgebracht. De uitslag wordt bekend gemaakt op 18 februari 2012. Voor meer informatie: FLTA-Awards.

In 2010 won RAVAS de FLTA-award voor de iForks in de categorie ‘Innovatie'.

MForks meet zowel gewicht als lastzwaartepunt

MForks is het eerste systeem met lastmomentbewaking geïntegreerd in de vorken van vorkheftrucks en reachtrucks en meet zowel het gewicht van de last als het lastzwaartepunt.

MForks is ontworpen om te voorkomen dat bij overbelading van vorkheftrucks en reachtrucks de truck kantelt of de vorken afbreken. Elke vork en elke heftruck heeft een lastdiagram, waarop de maximale hefcapaciteit in relatie tot het lastzwaartepunt staat aangegeven. In de praktijk is het echter aan de heftruckchauffeur om bij elke last het lastdiagram te interpreteren en te beoordelen of een last veilig geheven kan worden. Tot nu toe bestond er geen hulpmiddel waarmee het lastmoment op de vorken daadwerkelijk kon worden afgelezen. MForks brengt daarin verandering: vanaf nu krijgt de chauffeur een indicatie of de last veilig kan worden opgepakt. RAVAS heeft op de MForks patent aangevraagd.

Meer productinformatie Vorken met lastmoment meet- en alarmsysteem

Helpt de bestuurder van de vorkheftruck een last veilig te heffen en gevaarlijke situaties te vermijden.

Vermijdt gevaarlijke situaties zoals het kantelen van de truck of afbreken van de vorken

Een meetsysteem in de vorken, meet het gewicht van de lading en het lastzwaartepunt: het lastmoment. Als gevolg berekent de MForks indicator, die is gemonteerd in de cabine van de heftruck, of de lading, in zijn huidige positie op de vorken, veilig kan worden opgeheven. De indicator geeft het werkelijke lastmoment weer als een percentage van de maximale capaciteit. Als het lastmoment hoger is dan de 100%-grens, klinkt een alarm.

In het kort:

  • Meet continue het lastmoment op de vorken;
  • Real-time uitlezing lastpercentage op de indicator;
  • Alarm bij overbelasting;
  • Voorkomt kantelen of breken van de vorken;
  • Verzekert veilig heffen van de last;
  • Minder doorbuiging dankzij verzwaarde hiel.

Bekijk product: Vorken met lastmoment meet- en alarmsysteem