Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Eind juli zijn 7 nieuwe BT Levio elektrische pallettrucks afgeleverd bij Eierhandel van Zetten. Op het sorteer- en pakcentrum in Ommeren worden de trucks met name ingezet op de vrachtwagen om eieren bij hun ruim 125 contractproducenten op te halen.  Bij Van Zetten staan verduurzaming van productie en kwaliteit bovenaan de prioriteitenlijst en de keuze voor machines van Toyota Material Handling past prima in dit plaatje.

Sinds de oprichting van het familiebedrijf in 1876 is er veel veranderd. Van Zetten heeft alle ontwikkelingen doorgemaakt. Nog niet zo heel lang geleden bijvoorbeeld was ruim 60% van de eiproductie nog afkomstig uit batterij- en kooisystemen, tegenwoordig is dit minder dan 3%.

Algemeen directeur Roel van Zetten licht toe; "wij zijn altijd pioniers geweest op gebied van alternatieve productiesystemen en zoeken constant naar het optimum tussen dierwelzijn en milieueisen. Van de 3 miljoen eieren die hier dagelijks het pand verlaten is een aanzienlijk deel biologisch, waarbij de kippen o.a. kunnen scharrelen en vrije uitloop hebben." Verreweg het meeste is bestemd voor de export naar retailers in onder meer Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Slechts 10% is bestemd voor de Nederlandse markt.

"De doorloopsnelheid van een ei is heel kort; binnen 48 uur zijn de eieren vanuit onze productiebedrijven gehaald, gecontroleerd, gesorteerd, gecodeerd en omgepakt in (private label) eierdozen en op transport naar de klant. Wij hebben dan ook nagenoeg geen opslag in de hoogte maar hoofdzakelijk horizontaal transport."

"Drie jaar geleden hebben we de overstap van rolcontainers naar pallets gemaakt. Dit is een stuk efficiënter en ook ergonomisch een grote verbetering." In verband met de hygiëne werkt Van Zetten met eigen kunststof pallets. Om het overdwars insteken te vergemakkelijken zijn de BT Levio's voorzien van dubbele vorkwielen.

De nieuwe Levio's vervangen na 8 jaar trouwe dienst de destijds ook nieuw geïntroduceerde BT Orion pallettrucks. Net als toen, staan de Levio's vooraan op gebied van eenvoud, veiligheid en duurzaamheid.

In het aankoopproces van nieuwe pallettrucks hebben echter ook een aantal trucks van andere merken hun kunnen in de praktijk laten zien, maar Van Zetten maakte toch weer de weloverwogen keus voor Toyota Material Handling.

"Het BT-merk, de jarenlange relatie en de juiste prijs/kwaliteit verhouding overtuigden al snel en het is in de praktijk gewoon een compacte machine die heel gebruiksvriendelijk en duurzaam is."

Meer productinformatie Elektrische pallettrucks in meeloop en/of platform uitvoering

De compleet nieuwe serie elektrische pallettrucks. Geschikt voor meelooptoepassingen of beschikbaar met platform.

Specifieke productinformatie

De BT Levio palletwagens zijn compact, makkelijk in gebruik en uitgerust met AC motoren. Het ontwerp zorgt ervoor dat de truck comfortabel en veilig werkt.

De positie en de lengte van de stuurarm geven het beste overzicht en veiligheid voor de gebruiker. De vorkpunten zijn zichtbaar vanaf de normale gebruikspositie, wat betekent dat de truck veilig en zeker gestuurd kan worden, zelfs door onervaren gebruikers. BT Powerdrive zorgt voor een soepele, progressieve reactie op de commando's van de gebruiker. De ergonomische stuurarm is gemakkelijk en prettig in het gebruik, met tiptoetsen voor heffen en dalen en een eenvoudige bediening voor voor- en achteruit.

De BT Levio pallettrucks zijn verkrijgbaar met verschillende hefcapaciteiten en andere specificaties.

Technische specificaties

Hefcapaciteit 1,4 tot 2,5 ton
Batterijcapaciteit 150 tot 300 Ah

Bekijk product: Elektrische pallettrucks in meeloop en/of platform uitvoering