Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Het vriesopslagbedrijf dat in 1994 haar deuren opende, groeit om de paar jaar uit haar jasje en de onvermijdelijke uitbreidingen blijven dan ook niet uit. Om in de ijskoude omstandigheden zo productief mogelijk te blijven, maakt Coldstore al jaren gebruik van speciale BT trucks. Deze trucks in coldstore-uitvoering maken het mogelijk om in en uit te rijden bij temperaturen van -30 graden celsius.

Standaard zijn BT trucks zonder specifieke bescherming geschikt voor opslagruimten tot -10 graden celsius. Om de trucks en de bestuurders echter ook in de extreme omstandigheden in Urk te beschermen zijn ze op verschillende gebieden aangepast. Zo zijn de reachtrucks voorzien van cabines met verwarming en gebruiken alle trucks speciale olie die bestand is tegen de vrieskou.

Coldstore Urk is opgericht om de opslag van diepgevroren vis voor de Urker bedrijven zo makkelijk mogelijk te maken. Vanaf het begin is er gekozen voor een hoge servicegraad om de klanten het logistieke aspect van de visverkoop zoveel mogelijk uit handen te nemen.

De beslissing, een aantal jaar geleden, om de eerste BT truck aan te schaffen, werd genomen nadat de commercieel adviseur een demonstratie gaf met een miniatuurtruckje. Directeur van Coldstore Urk, Willem Brands, was daar zo van onder de indruk dat mede daardoor de eerste BT reachtruck werd afgenomen.

Een aantal jaar en 17 trucks later legt de heer Brands uit waarom hij nog steeds trouw voor BT trucks kiest: "De trucks bevallen goed, maar ook de service is belangrijk en speelde een rol in latere beslissingen. Ook de prijs/kwaliteitverhouding is van belang geweest in onze keus om door te gaan met BT en later Toyota Material Handling als leverancier van ons intern transportmateriaal."