Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De donatie is één van de wijzen waarop Toyota uiting wil geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Het bedrag zal onder meer aangewend worden om het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) verder uit te bouwen.

De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in om wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten bij kinderen en de bekendheid ervan te bevorderen. Doordat spierziekten progressief zijn kan de patiënt steeds minder zelf en belandt vaak in een rolstoel. De meeste spierziekten zijn niet te genezen en in veel gevallen overlijden patiënten aan de gevolgen. Toyota Material Handling Nederland ondersteunt de doelstelling van Spieren voor Spieren van harte.

De Stichting Spieren voor Spieren, in 1998 tijdens het WK ontstaan door een spontaan initiatief van het Nederlands elftal, richt zich op fondsenwerving met behulp van topsporters. Dit ‘Oranje Team', met sporters als o.a. Pieter van den Hoogenband, het Nederlands Dames Hockeyelftal, Sjeng Schalken en ambassadeurs Truus en Louis van Gaal en beschermheren, Ronald en Frank de Boer, vormt hét gezicht naar buiten toe.

Het team zet zich belangeloos in voor kinderen met een spierziekte en dragen daarnaast het motto van Spieren voor Spieren, ‘gezonde' spieren zetten zich in voor ‘zieke' spieren, zo goed mogelijk uit. Toyota en BT bundelden in 2007 de krachten en met Toyota Material Handling credo ´Stronger together´ spannen wij onze spieren graag om Spieren voor Spieren te sterken.

De overhandiging vindt plaats in het moderne DSB Stadion, de thuisbasis van AZ. Het neefje van Toyota-directeur Pank Hertsenberg heeft van school toestemming om mee te gaan naar deze plek waar hij ooit zelf als profvoetballer hoopt te kunnen spelen. We worden ontvangen door sponsormanager Tom Kempers van Spieren voor Spieren. Als oud toptennisser kent hij de sportwereld goed en kan die kennis optimaal inzetten bij zijn werk voor de stichting. Na een kort kijkje in de catacomben van het stadion treffen we Louis van Gaal vlak voor de training in de hal. Ondanks zijn volle schema maakt hij voor Spieren voor Spieren altijd tijd en is enorm betrokken bij kinderen die te maken hebben met spierziekten. Na het officiële moment in de dug-out krijgt de kleine Junjie een AZ-shirt die uiteraard door Louis van Gaal wordt gesigneerd. Als even later alle voetballers het trainingsveld betreden scoort hij nog veel meer handtekeningen van zijn grote voorbeelden op het shirt dat ongetwijfeld een speciale plaats op zijn kamer zal krijgen!