Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De levering van 12 Toyota 3-wiel heftrucks, 22 BT elektrische pallettrucks met staplatform en 14 BT meeloop elektrische pallettrucks is onderdeel van een rentalcontract dat het handelsbedrijf optimale flexibiliteit levert.

Eind 2002 vestigde T. van Noort zich in het nieuwe bedrijfspand in Ridderkerk dat in 2005 flink werd uitgebreid. In totaal beschikt de handelsonderneming die zich heeft gespecialiseerd in de in- en verkoop van vollegronds- en glasgroente over 20.000 m² vloeroppervlakte. De van oudsher traditionele tussenhandelaar van groente en fruit is inmiddels uitgegroeid tot een serviceprovider van formaat voor diverse supermarktketens door heel Europa en Amerika.

Transportvloot doorgelicht
Om kosten te besparen is de complete intern transportvloot van T. van Noort onder de loep genomen. De vloot bestond uit een combinatie van eigen trucks en korte en lange termijn huurtrucks. Om de handelsonderneming volledig op haar core business te laten concentreren en de ‘zorg' van het intern transport uit handen te nemen, is de volledige vloot vernieuwd en in een rentalconcept ondergebracht. Het rentalconcept zorgt ervoor dat de handelsonderneming uit Ridderkerk geen omkijken meer heeft naar het onderhoud van de trucks.

De levering van de nieuwe trucks bestaat uit 13 3-wiel elektrische vorkheftrucks van het type Traigo48. Dit is de nieuwste serie 48 volts elektrische vorkheftrucks van Toyota Material Handling Nederland. De 14 elektrische pallettrucks met een capaciteit van 1600 kg zijn van het type BT Levio. De 22 BT Orion elektrische pallettrucks met staplatform dienen om lasten tot 2000 kg over langere afstanden te kunnen vervoeren.

Flexibiliteit bij seizoensinvloeden
Vanwege de seizoensinvloeden waar een handelsbedrijf in vollegronds- en glasgroente zoals T. van Noort volop mee te maken heeft, is flexibiliteit erg belangrijk. Door te kiezen voor een basisvloot die het hele jaar in bedrijf is en daarnaast een flexibele schil aan tijdelijke huurtrucks, is deze wens volledig ingevuld. Ook zijn de trucks voorbereid om zijdelings te wisselen, voor het geval dat hier in de toekomst behoefte aan is.

Om aan alle eisen voor voedselveiligheid te voldoen zijn alle trucks voorzien van biologisch afbreekbare olie en non-marking banden. De veiligheid van de heftruckchauffeurs wordt gewaarborgd door de trucks te begrenzen op rijsnelheid, automatisch afremmen in de bochten, automatische vorkhorizontaalstelling en een blauwe zwaailamp die geactiveerd wordt bij het achteruitrijden.

Om te voorkomen dat de bestuurder uit de truck valt bij omslaan, zijn de vorkheftrucks voorzien van pilot protectors als alternatief voor het dragen van een gordel. Samen met Toyota Material Handling Nederland als betrouwbare partner kan voor T. van Noort het nieuwe seizoen van start gaan!