Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

Als wereldmarktleider van vorkheftrucks met verbrandingsmotor, komt Toyota nu met de Toyota Tonero, de nieuwste generatie vorkheftrucks met verbrandingsmotor, en zet hiermee de nieuwe standaard op gebied van veiligheid, productiviteit, comfort, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

De Toyota Tonero omvat 7 modellen met laadvermogens variërend van 1,5 tot en met 3,5 ton en is verkrijgbaar met verschillende Diesel- of LPG-motoren. De Toyota Tonero is het resultaat van uitvoerig onderzoek en jarenlange ontwikkeling waarbij regelmatig overlegd werd met de Europese afnemers.

Benoit Meunier, Product Manager bij Toyota Material Handling Europe, meldt: "Onze klanten hebben aangegeven dat er 5 belangrijke factoren zijn die doorslaggevend zijn bij de aanschaf van verbrandingsmachines, te weten, veiligheid, productiviteit, comfort, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De Toyota Tonero levert een optimale prestatie op al deze gebieden, wat van de wereldmarktleider verwacht mag worden".

"Elke bedrijfssituatie bij de klant stelt bepaalde eisen en wensen en vraagt om specifieke oplossingen", vertelt Meunier, "daarom bieden we de Tonero+ formule. Hiermee is de klant in staat om aan te geven welke eigenschappen op gebied van veiligheid, productiviteit, comfort, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid het best passen bij zijn specifieke bedrijfssituatie".

De Toyota Tonero biedt diverse nieuwe eigenschappen op gebied van veiligheid, zoals verbeterd zicht op de vorkpunten zowel tijdens het rijden als tijdens de lastbehandeling op laadniveau en op hoogte, door het gebruik van een nieuwe hoofdbeschermer, een aangepast mastontwerp en een verlaagd dashboard. Uiteraard is de Toyota Tonero standaard voorzien van het Toyota Systeem van Actieve Stabiliteit (SAS), het eerste actieve stabiliteitssysteem dat zowel de chauffeur, de last als de omgeving actief beschermd. Ook het Operator Presence Sensing (OPS), wat bediening van de truck alleen toelaat als de bestuurder zit, is standaard.

De Toyota Tonero heeft een ongeëvenaarde productiviteit door het gebruik van krachtige Diesel- en LPG- motoren die speciaal voor dit doel door Toyota ontwikkeld zijn. Met de chauffeur als uitgangspunt is er gekozen voor pedalen die te vergelijken zijn met die van een auto. Dit biedt een intuïtieve rijervaring voor een optimale productiviteit van de chauffeur.

Om verzekerd te zijn van een optimale duurzaamheid van de truck beschikt de Toyota Tonero over een sterk chassis, ontworpen voor intensieve inzet bij zware omstandigheden, zoals vochtige en stof- en corrosiegevoelige omgevingen. De elektrische componenten zijn spatwaterdicht en de elektronische besturing is volledig afgesloten voor een optimale bescherming tegen vocht en stof.

In het ontwerp van de Toyota Tonero zijn diverse maatregelen genomen om het comfort van de chauffeur te verhogen. De toegang tot de truck, met de lage opstap en ruime handgreep, is heel gemakkelijk. Door de ruime voetruimte, de ergonomische stoel en het lage trillings- en geluidsniveau, biedt de Tonero de chauffeur een comfortabele rijervaring en aangename werkomgeving.

Het milieu is een essentieel onderdeel in het ontwerp van de Toyota Tonero. De Toyotafabriek in Ancenis, Frankrijk, is ISO 14001 gecertificeerd en ook alle losse componenten worden geproduceerd door ISO 14001 gecertificeerde toeleveranciers. De motoren van de Tonero voldoen ruimschoots aan de strengere European Directive 97/68/EC Emission Stage IIIa die met ingang van 1 januari 2008 van kracht is, zonder dat er ingeboet wordt aan vermogen dankzij de schone Toyota verbrandingsmotor. Bovendien zijn de trucks voor 99% recyclebaar, hetgeen de belasting voor het milieu ook aan het einde van de levensduur beperkt.

Alle bovengenoemde voordelen zijn standaard op de Toyota Tonero. Voor speciale wensen op gebied van veiligheid, productiviteit, comfort en duurzaamheid, kan de klant gebruik maken van de Tonero+ formule.

De Tonero+ Veiligheid biedt, in situaties waar vaak met lasten op hoogte gewerkt wordt, een hoger niveau van veiligheid door een gewichtsindicator, de mogelijkheid om de maximale rijsnelheid in te stellen en het feit dat rijsnelheid en acceleratie gereduceerd worden als er met een, boven 2 meter, geheven mast gereden wordt.

Chauffeurs die vaak achteruit moeten rijden kunnen toch comfortabel werken door gebruik te maken van de draaibare stoel en de extra handgreep met claxon op de achterstijl, die onderdeel uitmaken van de Tonero+ Productiviteit.
Bovendien zorgen de hydraulische geveerde vorken voor een sneller en comfortabeler rijgedrag op oneffen oppervlakten en buitenterreinen.

Daar waar gewerkt wordt in stofrijke omgevingen kan de levensduur van de truck geoptimaliseerd worden met Tonero+ Duurzaamheid. Dit omvat een verbeterd koelsysteem met een groveraat-radiateur, een hogecapaciteit-koelvin en een oliekoeler voor de hydraulische olie.

Voor de chauffeurs die hun truck intensief gebruiken kan gekozen worden voor de Tonero+ Comfort met verbeterde ergonomie. Dit omvat een telescopisch in hoogte verstelbare stuurwiel dat zorgt voor een optimale rijpositie voor elke chauffeur. Door gebruik te maken van de in de ergonomische armsteun geïntegreerde elektronische minilevers of kruishendels, kan de chauffeur comfortabel en productief werken.

Hugues Van Espen, Directeur Marketing Support & Communications bij Toyota Material Handling Europe concludeert: "De Toyota Tonero zet de nieuwe standaard voor vorkheftrucks van de 21ste eeuw. Met de hoogste niveaus op gebied van veiligheid, productiviteit, comfort, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid kunnen onze klanten er zeker van zijn dat, wat er ook nodig is om hun doel te bereiken; met de Toyota Tonero "you make it happen!"