Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De belangrijkste vereiste voor Syngenta in het aankooptraject was veiligheid. De levering van 37 machines omvatte onder andere twintig elektrische heftrucks van het nieuwe succesvolle type Traigo48. Ook werden er negen BT Levio elektrische pallettrucks, enkele stapelaars, een orderpicker, twee Goupil elektrokarren en twee Isal veegmachines geleverd.

Als onderdeel van het wereldwijde Syngenta, werken in Nederland ruim zevenhonderd mensen aan de ontwikkeling, productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige groentezaden, bloemzaden, stekken en jonge planten. De hoofdvestiging van Syngenta in Nederland is gevestigd in het Noord-Hollandse Enkhuizen en vanuit hier geschiet de verkoop en distributie van de verschillende zadengewassen tot in alle delen van de wereld.

Het overgrote deel van het 3.500 palletplaatsen tellende magazijn in Enkhuizen is geconditioneerd. De temperatuur en luchtvochtigheid worden zeer nauwkeurig in de gaten gehouden en waar nodig aangepast voor de verschillende zadengewassen.

Veiligheid absolute vereiste
Voor het horizontale en verticale transport op zowel de hoofdvestiging in Enkhuizen als in de vestiging in De Lier wordt gebruik gemaakt van 48 volts heftrucks van het succesvolle type Traigo48. Omdat Syngenta veiligheid voor het personeel zeer hoog in het vaandel heeft, is er gekozen om alle Traigo48 vorkheftrucks uit te rusten met veiligheidsbeugels.

Deze beugels gelden als alternatief voor veiligheidsgordels. René de Vries, Manager Warehousing & Distribution van Syngenta licht toe: "Wanneer chauffeurs veel op en af moeten stappen, is het verleidelijk om de gordel niet altijd te gebruiken. Vanuit die gedachte zijn de veiligheidsbeugels een uitstekend alternatief!"

Naast de veiligheidsbeugels is ook met een scherp oog naar Toyota's Systeem van Actieve Stabiliteit (SAS) gekeken. Alle Traigo48 vorkheftrucks zijn hiermee standaard uitgerust. SAS biedt Syngenta niet alleen voordelen op het gebied van veiligheid, maar ook op het gebied van ergonomie en dus kosten. Dit komt tot uitdrukking in de beperking van schades die gezamenlijk meer dan 70% van de levenscycluskosten van heftrucks kunnen uitmaken en het voorkomen van (ernstige) ongelukken waarbij chauffeurs gewond kunnen raken. SAS past voor Syngenta perfect in het HSE-principe (Health, Safety & Environment) dat al van meet af aan meegenomen werd in het offertetraject richting alle aanbieders.

Zaden zijn goud waard
Niet alle goederen bij Syngenta worden in bulk geleverd. Sommige zaden zijn zo fijn als stof en worden daarom slechts in kleine hoeveelheden geleverd. Het potentiële productievermogen van sommige zadengewassen maakt dat ze per kilo vaak waardevoller zijn dan goud. Speciaal hiervoor schaftte Syngenta een BT OPUS OME100M orderpicker aan. Met deze man-up orderverzameltruck worden goederen, waaronder de kleine verpakkingen, verzameld tot op 3.6 m hoogte. De maximale capaciteit van de OME100M is 1.000 kg.

Unieke productrange doorslaggevend
De aanschaf van de 37 machines door Syngenta bij officiële BT- en Toyotadealer Vlaming is ontstaan vanuit een samenwerking die al jaren geleden is aangegaan op het gebied van landbouwmechanisatie. Vlamings zeer brede productrange van intern transport en landbouwmechanisatie en de daarbij horende service heeft de doorslag gegeven om deze diverse order te plaatsen.