Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

De BT Levio-serie is ontworpen voor het laden en lossen van voertuigen, orderverzamelen en het horizontaal transport van pallets in magazijnen, fabrieken en winkelpanden. De BT Levio heeft een gloednieuw ontwerp en bestaat uit vijf modellen met laadcapaciteiten van 1,4 tot 2,5 ton. De BT Levio is ontwikkeld volgens het Toyota Productie Systeem, waardoor het hoogste niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid in zijn klasse gegarandeerd is.

De BT Levio-serie is ontworpen op basis van uitgebreid klantonderzoek en is daarom gemakkelijk in het gebruik, waardoor de productiviteit en de veiligheid worden vergroot. De belangrijkste woorden voor BT Levio zijn eenvoud, veiligheid en duurzaamheid – de gebruikers van elektrische pallettrucks krijgen precies wat ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Dit concept heet ‘man power’.

Eenvoud
BT Levio is ontworpen voor meelooptoepassingen. Het chassis is compact, wat betekent dat gebruikers eenvoudiger en sneller kunnen manoeuvreren in kleine ruimtes. De positie en de lengte van de stuurarm geven het beste overzicht en veiligheid voor de gebruiker. De vorkpunten zijn zichtbaar vanaf de normale gebruikspositie, wat betekent dat de truck veilig en zeker gestuurd kan worden, zelfs door onervaren gebruikers. BT Powerdrive zorgt voor een soepele, progressieve reactie op de commando's van de gebruiker. De ergonomische stuurarm is gemakkelijk en prettig in het gebruik, met tiptoetsen voor heffen en dalen en een eenvoudige bediening voor voor- en achteruit.

Veiligheid
De eigenschappen voor accelereren, maximum snelheid en remmen kunnen geprogrammeerd worden naar de voorkeur van individuele gebruikers. Starten door middel van een PIN-code betekent dat de truck herkent wie hem bedient en dus zullen de juiste voorgeprogrammeerde instellingen gebruikt worden voor maximale veiligheid. De BT Levio heeft een ‘turtle’ knop voor tijdelijk verlagen van de snelheid, en de mogelijkheid van ‘Click-2-Creep’, waardoor het mogelijk wordt de truck te besturen met de stuurarm rechtop – ideaal in krappe en drukke ruimtes. De opbouw van het chassis van de BT Levio begint al op 35 mm vanaf de grond en buigt van de voeten van de gebruiker af, waardoor een perfecte balans gevonden wordt tussen bescherming van de voeten en het garanderen van stuurgemak met de truck op hellingen.

Duurzaamheid
De volledig nieuwe BT Levio is ontwikkeld en wordt geproduceerd volgens het gerenommeerde Toyota Productie Systeem (TPS). Om hoge kwaliteit en een hoog betrouwbaarheidsniveau te kunnen garanderen, maakt TPS gebruik van voortdurende verbetering (kaizen) in het hele productieproces, van productontwikkeling tot productie, aflevering en service en garantie. Geheel volgens deze filosofie is de BT Levio ontworpen met elektrische AC-motoren die minder slijtage-gevoelige onderdelen hebben dan vergelijkbare DC-motoren en zo de duurzaamheid verbeteren. Veel bussen en leidingen in de truck zijn gemaakt van een composietmateriaal met Teflon-coating waardoor hun gebruiksduur wordt verlengd en smeren niet meer nodig is. Dankzij de robuuste constructie is de BT Levio zo ontworpen dan hij maar eens per jaar onderhoud nodig heeft bij normaal gebruik tijdens een 8-urige werkdag.

Andrea Stach, Manager Product Marketing Group, TMHE zegt: “BT Levio is een belangrijke uitbreiding van onze serie producten en is interessant voor iedereen die pallets verplaatst. We hebben de behoeften van klanten zorgvuldig bestudeerd en we hebben een geavanceerde elektrische pallettruck gemaakt die bijzonder eenvoudig en effectief werkt. Met de BT Levio zijn we erin geslaagd een truck te maken die zo goed ontworpen is en zo betrouwbaar dat je er altijd op kunt vertrouwen, zodat onze klanten zich op hun werk kunnen concentreren.”

BT Levio biedt een scala aan opties om hem op maat te maken voor speciale toepassingen en behoeften van klanten. Voor werken in meerdere ploegen is op enkele modellen zijdelings batterijwisselen mogelijk. De LWE200 is verkrijgbaar met een platform voor toepassingen waarbij de afgelegde afstanden langer zijn. De ‘E-bar’ is een montagerail voor materialen van derden, zoals PC’s, radiodata-terminals en barcodelezers. Een ruime keuze in opslagcompartimenten, een schrijftafel en een dispenser voor krimpfolie dragen bij aan het gebruiksgemak van de BT Levio. Gebruikers van een groot aantal trucks (fleet users) kunnen de prestaties van hun BT Levio-trucks ook beoordelen met Toyota I_Site, een management-informatiesysteem van Toyota Material Handling Europe dat gedetailleerde rapportages levert waardoor bedrijven in staat gesteld worden hun kosten voor verplaatsen van goederen te verlagen, veiligheid te vergroten en optimaal gebruik te maken van hun trucks.

De BT Levio wordt op de Europese markt gelanceerd op de CeMAT 2008 in Hannover, Duitsland van 27-31 mei 2008. In verband met dit belangrijke evenement lanceert TMHE de www.bt-levio.eu minisite, waarop verder informatie wordt gegeven over de BT Levio.

Beschikbare documenten