Deze site maakt gebruik van cookies, eigen en van derden, om de website en de diensten te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Voor meer informatie, bekijk ons Cookiebeleid

BT Staxio is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar wat dit aanzienlijke segment van de Europese markt voor trucks echt wil.

De BT Staxio-serie is ontworpen voor het transport van pallets (inclusief laden/lossen en hanteren van enkele of dubbele pallets) en stapelen in magazijnen, fabrieken en winkelpanden. De BT Staxio heeft een gloednieuw ontwerp en bestaat uit acht modellen met capaciteiten van 0,8 tot 1,4 ton en een ruime keuze in combinaties van mast, vork en batterij. BT Staxio is ontworpen voor meelooptoepassingen maar alle modellen, behalve de SWE080L met monomast, zijn ook verkrijgbaar met een optioneel meerijplatform voor intensief gebruik.

De BT Staxio is ontwikkeld volgens het Toyota Productie Systeem, waardoor het hoogste niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid in zijn klasse gegarandeerd is. De BT Staxio-serie is ontworpen op basis van uitgebreid klantonderzoek en is daarom gemakkelijk in het gebruik, waardoor de productiviteit en de veiligheid worden vergroot. De belangrijkste woorden voor BT Staxio zijn eenvoud, veiligheid en duurzaamheid – de gebruikers van elektrische stapelaars krijgen precies wat ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Dit concept heet ‘man power’.

Eenvoud
Het chassis van alle BT Staxio-modellen is compact, wat betekent dat gebruikers eenvoudiger en sneller kunnen het manoeuvreren in krappe ruimtes. BT Powerdrive zorgt voor een soepele, progressieve reactie op de commando's van de gebruiker. De ergonomische stuurarm is gemakkelijk en prettig in het gebruik, met tiptoetsen voor heffen en dalen en een eenvoudige bediening voor voor- en achteruit. BT Staxio’s unieke chassis met vijf wielen en de centrale stuurarm verbeteren de stabiliteit op hellingen en maakt alle bedieningsmogelijkheden, met name het manoeuvreren, gemakkelijker.

Om het zicht nog verder te verbeteren loopt bij alle BT Staxio-modellen het chassis van de truck af naar de vorken. De stuurarm is zo ontworpen dat de afstand tussen gebruiker en truck groot genoeg is om de voeten van de gebruiker te beschermen terwijl hij of zij nog steeds een uitstekend zicht heeft op de vorkpunten of de lading. Deze beide eigenschappen zijn gecombineerd met doorzichtmasten zodat het BT Totalview-concept ontstaat, waardoor de gebruiker verzekerd is van uitstekend zicht, zowel op grondniveau als bij het positioneren op hoogte.

Veiligheid
Voor verbeterde veiligheid en productiviteit kunnen acceleratie, maximum snelheid en remeigenschappen geprogrammeerd worden naar de wensen van individuele gebruikers. Starten door middel van een PIN-code betekent dat de truck herkent wie hem bedient en dus zal hij de juiste voorgeprogrammeerde instellingen gebruiken voor maximale veiligheid. De BT Staxio heeft een ‘turtle’ knop voor tijdelijk verlagen van de snelheid, en de mogelijkheid van ‘Click-2-Creep’, waardoor het mogelijk wordt de truck te besturen met de stuurarm rechtop – ideaal in krappe en drukke ruimten. De opbouw van het chassis van de BT Staxio begint al op 35 mm vanaf de grond en buigt van de voeten van de gebruiker af, en geeft zo een perfecte balans tussen bescherming van de voeten en het garanderen van stuurgemak met de truck op hellingen.

Duurzaamheid
De volledig nieuwe BT Staxio is ontwikkeld en wordt geproduceerd volgens het gerenommeerde Toyota Productie Systeem (TPS). Om hoge kwaliteit en een hoog betrouwbaarheidsniveau te kunnen garanderen, maakt TPS gebruik van voortdurende verbetering (kaizen) in het hele productieproces, van productontwikkeling tot productie, aflevering en service en garantie. Geheel volgens deze filosofie is de BT Staxio ontworpen met elektrische AC-motoren die minder slijtage-gevoelige onderdelen hebben dan vergelijkbare DC-motoren en zo de duurzaamheid verbeteren. Veel bussen en leidingen in de truck zijn gemaakt van een composietmateriaal met Teflon-coating waardoor hun gebruiksduur wordt verlengd en smeren niet meer nodig is. Dankzij de robuuste constructie is de BT Staxio zo ontworpen dan hij maar eens per jaar onderhoud nodig heeft bij normaal gebruik tijdens een 8-urige werkdag.

Andrea Stach, Manager Product Marketing Group, TMHE zegt: “Elektrische stapelaars zijn een belangrijk product voor heel Europa en BT Staxio is een belangrijke afspiegeling van ons productaanbod. Het concept BT Totalview heeft de ontwikkeling in iedere fase beïnvloed en het resultaat is een serie die uitzonderlijk veilig en gemakkelijk te gebruiken is en, dankzij de ruime keuze in masten, ideaal geschikt voor de grote verscheidenheid aan toepassingen op de markt."

BT Staxio biedt een scala aan opties om hem op maat te maken voor speciale toepassingen en behoeften van klanten. Er zijn verschillende batterijen te kiezen en opties voor het wisselen van batterijen in meer-ploegendiensten. De ‘E-bar’ is een montagerail voor materialen van derden, zoals PC’s, radiodata-terminals en barcodelezers. Een ruime keuze in opslagcompartimenten, een schrijftafel en een dispenser voor krimpfolie dragen bij aan het gebruiksgemak van de BT Staxio. Gebruikers van een groot aantal trucks (fleet users) kunnen de prestaties van hun BT Staxio-trucks ook beoordelen met Toyota I_Site, het management-informatiesysteem van Toyota Material Handling Europe dat gedetailleerde rapportages levert waardoor bedrijven in staat gesteld worden de kosten voor verplaatsen van goederen te verlagen, veiligheid te vergroten en optimaal gebruik te maken van hun trucks.

De BT Staxio wordt op de Europese markt gelanceerd op de CeMAT 2008 in Hannover, Duitsland van 27-31 mei 2008. In verband met dit belangrijke evenement lanceert TMHE de www.bt-staxio.eu minisite, waarop verder informatie wordt gegeven over de BT Staxio.

Beschikbare documenten