DE INDUSTRIËLE BEDRIJVENGIDS
 

BT Levio’s aan zet

  • 31/07/2009, Waddinxveen/Ede

  • Eind juli zijn 7 nieuwe BT Levio elektrische pallettrucks afgeleverd bij Eierhandel van Zetten. Op het sorteer- en pakcentrum in Ommeren worden de trucks met name ingezet op de vrachtwagen om eieren bij hun ruim 125 contractproducenten op te halen.

 

Informatie aanvragen

 

There was an error and the information has failed to send.Unable to send part of the information, please try again.
Please try again

Eind juli zijn 7 nieuwe BT Levio elektrische pallettrucks afgeleverd bij Eierhandel van Zetten. Op het sorteer- en pakcentrum in Ommeren worden de trucks met name ingezet op de vrachtwagen om eieren bij hun ruim 125 contractproducenten op te halen.  Bij Van Zetten staan verduurzaming van productie en kwaliteit bovenaan de prioriteitenlijst en de keuze voor machines van Toyota Material Handling past prima in dit plaatje.

Sinds de oprichting van het familiebedrijf in 1876 is er veel veranderd. Van Zetten heeft alle ontwikkelingen doorgemaakt. Nog niet zo heel lang geleden bijvoorbeeld was ruim 60% van de eiproductie nog afkomstig uit batterij- en kooisystemen, tegenwoordig is dit minder dan 3%.

Algemeen directeur Roel van Zetten licht toe; "wij zijn altijd pioniers geweest op gebied van alternatieve productiesystemen en zoeken constant naar het optimum tussen dierwelzijn en milieueisen. Van de 3 miljoen eieren die hier dagelijks het pand verlaten is een aanzienlijk deel biologisch, waarbij de kippen o.a. kunnen scharrelen en vrije uitloop hebben." Verreweg het meeste is bestemd voor de export naar retailers in onder meer Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Slechts 10% is bestemd voor de Nederlandse markt.

"De doorloopsnelheid van een ei is heel kort; binnen 48 uur zijn de eieren vanuit onze productiebedrijven gehaald, gecontroleerd, gesorteerd, gecodeerd en omgepakt in (private label) eierdozen en op transport naar de klant. Wij hebben dan ook nagenoeg geen opslag in de hoogte maar hoofdzakelijk horizontaal transport."

"Drie jaar geleden hebben we de overstap van rolcontainers naar pallets gemaakt. Dit is een stuk efficiënter en ook ergonomisch een grote verbetering." In verband met de hygiëne werkt Van Zetten met eigen kunststof pallets. Om het overdwars insteken te vergemakkelijken zijn de BT Levio's voorzien van dubbele vorkwielen.

De nieuwe Levio's vervangen na 8 jaar trouwe dienst de destijds ook nieuw geïntroduceerde BT Orion pallettrucks. Net als toen, staan de Levio's vooraan op gebied van eenvoud, veiligheid en duurzaamheid.

In het aankoopproces van nieuwe pallettrucks hebben echter ook een aantal trucks van andere merken hun kunnen in de praktijk laten zien, maar Van Zetten maakte toch weer de weloverwogen keus voor Toyota Material Handling.

"Het BT-merk, de jarenlange relatie en de juiste prijs/kwaliteit verhouding overtuigden al snel en het is in de praktijk gewoon een compacte machine die heel gebruiksvriendelijk en duurzaam is."

Telefoon
Tonen
Website
Naar website
E-Mail
Verstuur e-mail
Adres Postbus 371
6710 BJ  Ede
Gelderland - NEDERLAND
(Klik hier om de kaart te bekijken)